Digmans Tallow UF
Mat & dryck
Skola: ProCivitas Privata gymn. Helsingborg,
Region: Skåne,
Typ: Mat & dryck
Affärsidé
Att framställa exceptionell nöttalg som tar matlagning ett steg högre.
Produkt
Digman’s Tallow är det självklara valet för de som söker ett naturligt och mångsidigt fett med förstklassig smak och kvalitet. Framställt från gräsbetande nötkreatur på ekologiska lokala gårdar i Skåne. Min talg är noggrant förädlad för att behålla sina näringsrika egenskaper och ge dig det bästa inom matlagning.
Genom att samarbeta med mindre lokala slakterier, tar vi tillvara på en råvara som annars inte används fullt ut, vilket bidrar till ökad hållbarhet och minskat svinn.
Kontakt
Theodor Digman
Företagsledare/VD
Företagspresentation
Jag blev förvånad när jag insåg hur många av de fetter vi använder i köket kräver kemikaliebehandling vid framställning och transporteras långt i plastförpackningar.
Högprocessade vegetabiliska oljor kändes inte rätt för mig – varken ur ett hälsoperspektiv eller ett hållbarhetstänk.
Det var då vi tog fram vår eko och gräsbetad Tallow, tappad på glasburkar. Ett naturligt, näringsrikt fett som klarade höga temperaturer och ger fin smak, dessutom i en bra förpackning!
Olivoljan fungerade fortfarande perfekt till att ringla över salad. Men när det kom till att steka varmt, då brände smöret och många oljor började ryka. När vi testade vår Tallow så klarade den alla prövningar och lyfte dessutom det vi lagade ett steg till.”
- Theo Digman