glUFfri Kakmix UF
Mat & dryck
Skola: Bromangymnasiet,
Region: Gävleborg,
Typ: Mat & dryck
Affärsidé
Två av oss i vårt företag är själva glutenallergiska och vet hur svårt det kan vara för folk att baka glutenfritt. Det vill vi ändra på genom att själva tillverka färdiga kakmixar. Det blir enklare och smidigare att baka glutenfritt, då det bara behövs tillsättas några få flytande ingredienser. Vi kommer att tillverka detta i ett kök på en ren yta utan husdjur i hemmet. Då följer vi personlig hygien, hygien i köket, korsförorening, rätt förvaring, rätt temperaturer, egen kontroll och bäst före datum. Det finns ingen risk mot korskontaminering då vi kommer lägga alla produkter i en försluten låda. Vi kommer använda rena mått till varje ingrediens. Våra påsar vi paketerar i är godkända för mathantering, på baksidan står bäst före datum och ingredienser. Vi har pratat med Livsmedelsverket som har godkänt att vi kan hålla till i köket. Vi kommer marknadsföra oss på sociala medier, mun till mun och olika marknader till alla olika målgrupper, men främst glutenallergiker.