Hem / Alla UF-företag / Kefira UF

Kefira UF

Mat & dryck
Skola: Katedralskolan i Lund,
Region: Skåne,
Typ: Mat & dryck
Affärsidé
Vi erbjuder en frisk och fermenterad dryck baserad på vattenkefir, smaksatt med ekologiska råvaror. Vår produkt är lättdrucken, naturligt probiotisk och bidrar till en god maghälsa – ett hälsosamt och välsmakande alternativ till läsk och energidrycker. Vår målgrupp är bred eftersom vi anser att alla kan ha nytta av en probiotisk dryck. För att precisera riktar vi oss främst till personer från cirka 12 år och uppåt, då produkten är både lättillgänglig och tilltalande för en yngre såväl som äldre publik. Men drycken är fortfarande okej för barn under 12 år. Som UF-företag inleder vi vår verksamhet i liten skala och kommer initialt att sälja produkten utan livsmedelstillstånd, i enlighet med UF:s regelverk. När verksamheten utvecklas och efterfrågan ökar är vår ambition att ansöka om livsmedelstillstånd för att kunna bredda försäljningskanalerna och på sikt erbjuda produkten till exempelvis restauranger och caféer.
Elsa Myrebris
Produktion, inköpare
Ida Landfeldt
Marknadsförare