Hem / Alla UF-företag / LeafCraft UF

LeafCraft UF

Mode & design
Skola: Kunskapsgymnasiet Malmö,
Region: Skåne,
Typ: Mode & design
Affärsidé
Vår affärsidé är att sälja en produkt - ett miljövänligt kort med fina budskap, gratulationer, tackkort, med mera. Det är alltid rätt tillfälle att visa uppskattning till familjen, vännen eller kollegan. Och det bästa med våra kort är att pappret går att plantera!
Produkt
Vårt företag ska tillverka och sälja kort med budskap som anpassas till kundernas behov och önskan. Våra kort är jämfört med andra kort miljövänliga, då de tillverkas av löv som har vissnat och fallit ner från träd. Inte nog med det! För att göra det extra speciellt för våra konsumenter, innehåller lövkortet frön som mottagaren kan plantera, genom att plantera en pappersbit. Korten dekoreras dessutom med vissna blommor - restprodukter från blomsterbutiker.
Företagspresentation

Affärside:

En produkt som köps mycket av och som kan framstå som helt ofarlig för miljön är kort (presentkort, tackkort, gratulationskort). Men i verkligheten har dessa kort en större påverkan på miljön än vad vi tror, därför ser vi ett behov av miljövänliga kort!

Våra (handgjorda) fina kort tillverkas av löv, men kan innehålla spår av gammalt papper som man under åren har samlat på, men inte behöver. Korten dekoreras med torkade växter vi får från blomsteraffärers restprodukter och för att göra det riktigt speciellt för våra kunder, innehåller lövpappermassan frön som går att plantera. Det innebär att det markerade området på kortet (som innehåller frön), går att plantera. Vi kommer att ha olika sorters växter våra kunder kan välja mellan: (1) kryddor, örter, mini-grönsaker, (2) svenska ängblommor från Pratensis, som man kan plantera både i kruka och utomhus. Din present, även om den slängs iväg kommer fortfarande att finnas kvar, göra naturen en tjänst och kanske till och med växa till något vackert eller gott. Den håller länge.

Förutom olika typer av frön har vi tre olika designs av vår produkt som man kan köpa, dessutom kan man själv välja om man vill ha ett tomt kort att skriva på själva eller om man vill att vi ska utifrån era önskningar trycka kundens önskade budskap.

Det bästa med korten är att den är gjort av löv som vi nu under höst hittar massor av på gatan - överallt. Det betyder att pappret är nedbrytbart. Tillsammans vill vi hjälpa våra kunder vissa uppskattning, samtidigt som vi hjälper miljön. Vad mer vill vi göra?  För vart tionde kort som vi säljer, så planteras det ett träd. 

Vårt företag ska rikta sig till människor med ett hållbarhetstänk som vill köpa en present. För ratt göra detta kommer vi att sälja  till andra företag som blomsteraffärer och inredningsaffärer som bygger på det här konceptet med att köpa något fint till någon. Våra kunder kommer vi att nå genom våra sociala medier, webbsida och våra säljtillfällen som (öppet hus på Kunskapsgymnasiet, Julmarknaden, Emporia), men främst genom våra återförsäljare. 

Låga kostnader.

Vår vision är att enkelt och smidigt hjälpa våra kunder visa uppskattning och affektion, samtidigt som de hjälper miljön. Hjälper oss komma ett steg närmre hållbarhet!

Vilka är våra mål då?

Vårt främsta mål är att ha kul och våga testa på nya saker, som vi vanligtvis inte hade fått möjligheten till att göra. Ett annat mål att presentera en ny produkt till marknaden och försöka sälja minst 250 kort under hela UF året.

Värderingar:

Kultur:

 

 

 

 

Säljtillfällen

Öppet hus Kunskapsgymnasiet

Julmarknad (1), Malmöhusslott

Julmarknad (2), Katrinetorp länderi (tre dagar).

Kontakta oss via mejl eller insta och via vår hemsida när den är färdigutvecklad.