Hem / Alla UF-företag / Proalg UF

Proalg UF

Mat & dryck
Skola: Thoren Business School Örebro,
Region: Örebro län,
Typ: Mat & dryck
Affärsidé
Vår affärsidé är att utveckla en proteinrik, hälsosam och miljövänlig biomassa från mikroalger. Denna biomassa kan sedan användas i livsmedel som en tillsats för att ge det mer protein. På så sätt kan vi konkurrera ut köttproduktionen och därmed minska dess utsläpp samtidigt som vi gör proteinrik mat billigare.
Produkt
Vi kommer sälja en proteintillsats till livsmedelsföretag som kan appliceras i deras produkter. Denna tillsats kommer vara miljövänligt framställt och har möjlighet att utkonkurrera köttproduktionen och därmed minska dess utsläpp. I korrelation med detta säljer vi proteinrik mikroalgspasta som kommer finansiera utvecklingen av proteintillsatsen.
Alexander Karlsson
Hållbarhetsansvarig
Företagspresentation

Vi är tre gymnasieelever, Wilma Ericsson: VD & Säljansvarig, Alexander Karlsson: Vice VD & Hållbarhetsansvarig och Felix Granath: Ekonomiansvarig, som studerar på naturlinjen och har ett stort intresse för mikroalger och dess potentiella industri. Vi är ett gäng som kompletterar varandra perfekt och som tillsammans pusslat ihop det perfekta nätverket för Proalg UF. Vår affärsidé grodde ur vårat gymnasiearbete när vi insåg hur fantastiska mikroalger är. Vi tänkte "varför har ingen gjort detta?" och så gjorde vi det! Vi utvecklar en proteintillsats ur mikroalger som kan säljas till livsmedelsföretag för att appliceras i deras produktion. Samtidigt säljer vi en mikroalgspasta som skapar kapital och medvetenhet om mikroalger.

Säljtillfällen

Vi kommer sälja vår mikroalgspasta på rullande band via vår Instagram. Därtill kommer vi stå på diverse marknader och mässor där vi främst kommer sälja pastan och informera om mikroalger men samtidigt kommer fikaförsäljning förekomma.