Hem / Alla UF-företag / Shear Joy UF

Shear Joy UF

Hus & hem
Skola: De la Gardiegymnasiet,
Region: Skaraborg,
Typ: Hus & hem
Affärsidé
Vi tar tillvara på oanvänd ekologisk ull från lokala fårbönder för att skapa hållbara produkter till hem och trädgård.
Produkt
Shear Joy UF erbjuder ett varierat produktutbud till hem och trädgård. Vår grundprodukt är vår Trädgårdsull som ger värme, fukt och näring till jorden! Dessutom erbjuder vi egentillverkade kardflor, speciellt utvald krukull, samt trevliga ljusarrangemang. Kontakta oss gärna för mer information!
Axel Andersson
Administratör
Isak Drougge
Företagsledare/VD
Isak Lager
Ekonomi
Företagspresentation

71 procent...

71 procent av all ull som produceras i Sverige varje år slängs. Den siffran chockade oss, så vi kunde inget annat än att försöka göra något åt det. Därför startade vi Shear Joy UF, ett UF-Företag som drivs av Isak Drougge, Isak Lager och Axel Andersson på Teknikprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping. Vårt mål är att finna nya sätt att använda all denna fantastiska ull som annars bara skulle gått till spillo och på så sätt kunna erbjuda hållbara produkter till våra kunder. Visionen som driver oss är en värld där de 1500 ton ull som slängs varje år i vårt land slipper gå till spillo och där både producenter och konsumenter kan samarbeta för en mer hållbar värld.

Varför ska du välja oss?

Genom att köpa våra produkter vet du att du stöttar ett hållbart och lokalt företag som tar vara på resurser som annars skulle gått till spillo. Vi erbjuder praktiska och snygga produkter till hus och hem och genom att köpa från oss vet du att du gjort ett hållbart val samtidigt som du förgyller din vardag lite till.

Våra värderingar

De ord som genomsyrar vår verksamhet på Shear Joy UF är  hållbarhet,  närproduktion och så klart glädje. Vi hoppas att så lite ull som möjligt i Sverige till slut ska gå till spillo och att vi kan vara en bidragande  drivkraft till att nå detta mål. Att vår ull produceras i närheten av konsumenterna är dessutom en  viktig hållbarhetsfaktor.  Genom  att  vara ett företag som främst agerar i närområdet slipper ullen transporteras långa sträckor i bränsletörstiga lastbilar. Dessutom skapas en känsla av samhörighet när vi vet att bönderna, säljarna, konsumenterna, och till och med fåren, kommer från samma plats som man själv gör. Det allra viktigaste i vårt företag är dock glädje. Vi vill kunna  skapa glädje med våra produkter,  vare  sig  det  handlar  om  att  se dina trädgårdsväxter blomma eller att inreda ditt hem med vacker ull, vill vi att din vardag ska bli lite mer idyllisk.

Säljtillfällen

Beställ direkt från oss

Shear Joy UF tar ständigt emot beställningar genom meddelanden på Facebook och Instagram. Kontakta oss så löser vi utlämning eller arrangerar en fraktlösning. Vi tar dessutom emot beställningar via lokala REKO-Ringar och i nuläget är vi aktiva i REKO-Ring Mariestad och REKO-Ring Skövde. Önskar du beställa en större mängd varor eller inte använder Facebook eller Instagram går det bra att beställa via mail på shearjoyuf@gmail.com.