Hem / Nyheter & Event / Digitala genomgångar av våra läromedel!

Digitala genomgångar av våra läromedel!

Registrera dig för att kunna boka 

Grund1Nyfiken på entreprenörskap (30 min):

Vi erbjuder ett kortare inspirationspass för lärarlaget, där vi träffar er och berättar mer om entreprenörskap i skolan, entreprenöriellt lärande och hur vi på Ung Företagsamhet kan finnas som stöd och metod i klassrummet. 
BOKA 

 

 

grund2Utbildningar och workshop
(1 h 30 min):

Våra utbildningar och workshops tar ca 1 h 30 min och utgår från våra läromedel och skräddarsys utifrån era önskemål och behov. De kan till exempel handla om fördjupning i ett specifikt läromedel/aktivitet eller inspiration kring hur ni kan koppla läromedlet till samhället utanför skolan.
BOKA
 

Grund6
Event med eleverna i fokus

Vi genomför större event, tävlingar och utställningar kopplade till våra läromedel där skolor i Västernorrland är varmt välkomna att delta. Vi inspirerar och stöttar gärna arbetslag kring upplägg för temadagar och projekt inom entreprenörskap och visar om hur våra läromedel kan användas som ett spännande och värdefullt verktyg. Kontakta projektledare på grundskolan för eventfrågor

 

 

Vi på Ung Företagsamhet har material inom entreprenörskap som passar från förskoleklass upp till gymnasiet, anpassat och utformat efter läroplanen och styrdokumenten. Vi vill mer än gärna hjälpa till och stötta upp arbetet ute på grundskolorna och vår uppgift är att utbilda er lärare i vårt material. Vi erbjuder ett roligt och enkelt sätt att få in entreprenörskap i undervisningen. Vill ni få mer information och ta del av vårt material? 

För att boka in er på dom digitala passen behöver ni först registrera er i våra register, det är kostnadsfritt och här når ni även allt vårt digitala material som underlättar ert arbete med entreprenörskap i grundskolan. Ja tack, ta mig till registreringen 

Vad säger Skolverket om entreprenörskap i undervisningen?

LGR 11 - Skolans uppdrag

"Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt deras vilja att pröva och omsätta idéer i handling och lösa problem. Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Skolan ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhällets utveckling.

Alla elever ska ges möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digital teknik. De ska även ges möjlighet att utveckla ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, för att kunna se möjligheter och förstå risker samt kunna värdera information. Utbildningen ska därigenom ge eleverna förutsättningar att utveckla digital kompetens och ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap." - skolverket                                                                                                                          

Kontakta grundskoleansvarig Jennie Wiklander

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.