Välkommen till UF-Västmanlands grundskoleverksamhet!

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Hos oss finns ett stort utbud som skolan kan ta del av helt kostnadsfritt, från förskoleklass upp till årskurs 9. För att hjälpa och stötta skolorna med detta anordnar vi aktiviteter, oftast i samverkan med samhället och arbetslivet. Vi erbjuder även utbildning för skolpersonal, både fysiskt och digitalt.

Nedan kan du läsa mer om vad vi erbjuder på grundskolan

Vad säger forskningen?

Fria läromedel

Tack vare våra partners kan vi erbjuda alla utbildningar och material helt utan kostnad. Vi erbjuder 3 fysiska läromedel och en rad digitala utbildningar för elever i årskurs 1-9. Läs mer och beställ.

Grundskoleutmaning åk.4-5

Eleverna runtom i Västmanland får hjälpa ett lokalt företag med ett skarpt case. I år har företag i Västmanland gett ut varsin utmaning till eleverna i årskurs 4 och 5. Grundskoleutmaningen är ett perfekt sätt för skola och arbetsliv att samverka mer, och för eleverna att få öva på viktiga entreprenöriella förmågor genom ett verklighetsförankrat case.

Framtidskoll åk. 8

Framtidskoll är en inspirerande livesändning för elever i åk. 8 där fokus ligger på gymnasieval, självkännedom och privatekonomi. Utöver det tar vi upp UF-företagande, entreprenörskap och framtidens arbetsmarknad på ett kul och inspirerande sätt. Livesändningen fungerar väl som komplement till vårt fysiska läromedel min framtid och ekonomi.

Digitala utbildningar och tilläggsaktiviteter

Utöver vårt fysiska sortiment erbjuder vi en rad digitala utbildningar och tilläggsaktiviteter för elever och pedagoger. De fungerar ofta både som komplement till våra fysiska läromedel, men även som fristående övningar.

Våra partners på grundskolan

Kontakt

Hanna Mesic
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är rektor, lärare eller syv och har frågor kring våra aktiviteter eller läromedel på grundskolan.