Hem / Nyheter & Event / Erfarenhetsutbyte för lärare vecka 44 - tema hållbarhet
Hållbarhetsföreläsning med Gustav Stenbeck

Erfarenhetsutbyte för lärare vecka 44 - tema hållbarhet

Varmt välkommen på ett digitalt erfarenhetsutbyte för alla UF-lärare i Norr- och Västerbotten på temat hållbarhet!

Vi gästas av Gustav Stenbeck, miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Gustav har arbetat som hållbarhetschef på Nordic Choice Hotels och är utsedd till en av Sveriges bästa chefer inom hållbarhet och blev dessutom årets talare 2019. 

UF bjuder på lunch! Info om var du hämtar din lunch och länk till mötet skickas ut några dagar innan erfarenhetsutbytet.

När? 3 november 2021

Var? Digitalt via teams


Program:
13.00-13.15

Gemensam uppstart digitalt

13.15-16.00
Föreläsning med Gustav Stenbeck och erfarenhetsutbyte (ink. paus)

OBS: 
Inför erfarenhetsutbytet vill vi att du ska ha förberett en presentation av ett lyckat, hållbart UF-företag från er skola, kan vara från i år eller tidigare år. 

Tänk på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det är viktigt att alla tre delarna finns med, även om företaget kan ha valt att fokusera mer på någon av delarna. Presentationen ska vara max 5 minuter och kommer att hållas i mindre grupper. Alla lärare från en skola kan ha samma presentation om de vill, men de måste inte ha det. 

Ny hållbarhetstävling för UF-företagare:

Den 8 november annonseras vår nya hållbarhetstävling för UF-företagen i Norr - och Västerbotten. Tävlingen går ut på att kunna visa hur man som UF-företag jobbar med hållbarhet, skickar man in ett bidrag har UF-företaget chansen att vinna ett startkapital på 1000 kr. Juryn kommer att utse totalt 5 vinnande UF-företag från Norrbotten/Västerbotten.

Info om tävlingen och tävlingskriterier kommer finnas på inloggat läge under fliken evenemang för UF-företagare från och med den 8 november men du som deltar på erfarenhetsutbytet kommer att få förhandsinfo och tips att ta med till dina elever inför tävlingen redan under erfarenhetsutbytet. 

Anmäl dig och läs mer om programmet här!
Vi behöver ditt svar senast 27/10.

Har du frågor om eventet?

Kontakta Linda Strandenhed: linda.strandenhed@ungforetagsamhet.se

Anmäl dig här!

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.