Hem / Nyheter & Event / Gävleborg / Bli rådgivare till ett UF-företag

Bli rådgivare till ett UF-företag

Hjälp unga entreprenörer utvecklas – bli rådgivare


Att vara rådgivare till ett UF-företag är roligt, utmanade och lärorikt. Som rådgivare gör du en viktig insats för unga människor, och guidar dem i deras personliga utveckling. Med din erfarenhet från arbetslivet är du en viktig tillgång för eleverna och med din hjälp kan de få en inblick i näringslivet och verkligheten utanför skolans väggar. Våra rådgivare lyfter ofta upp hur utvecklande och energigivande det även är för dem själva att vara UF-rådgivare.

Huvudansvaret för UF-företaget har eleverna själva, men tillsammans med dig får de bättre förutsättningar att lyckas med sitt företagande, och också att utvecklas som individer. I rådgivarrollen kan det ingå att stötta UF-företaget med kunskap inom specifika områden som exempelvis hållbarhet, ekonomi, produktutveckling eller marknadsföring. Men det kan också handla om att bara peppa, coacha och finnas där. 

Genom att bli rådgivare hjälper du unga entreprenörer att utvecklas. Rådgivarrollen tar även den tid som du anser att du har, tillsammans med UF-företaget kommer ni överens om vad just du kan hjälpa till med.

Rådgivarmatchning
Förra läsåret lanserade vi rådgivarmatchning för UF-företag. I rådgivarmatchning kan eleverna söka efter en rådgivare till sitt UF-företag och skicka ut en förfrågan. Vi hoppas att du vill registrera dig som rådgivare hos oss och finnas med i vår rådgivarmatchning.

Vid frågor kontakta Tilda Olsson

Registrera dig här!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.