Hem / Nyheter & Event / Gävleborg / Just nu drivs 378 UF-företag i Gävleborg

Just nu drivs 378 UF-företag i Gävleborg

I år startar och driver 1256 gymnasieelever UF-företag i Gävleborg. 

Totalt har 33 150 gymnasieelever i Sverige registrerat sig för läsåret 2019/2020 för att driva UF-företag. Trots en liten minskning av antalet UF-elever i Gävleborg (-17 elever) är det fortfarande populärt att driva UF-företag och länet placerar sig i toppen i riket. 

Fast länet är i topp i Sverige måste vi kavla upp ärmarna tillsammans med kommunerna och näringslivet för att vända trenden uppåt igen. Dessutom behöver vi säkerställa att fler elever på fler program får möjlighet att prova sin företagsamhet och sin kreativitet, säger Anna Leima, regionchef på Ung Företagsamhet Gävleborg.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer. Vare sig de blir företagare eller anställda i framtiden har de fått lärdom i företagande, ansvarstagande och ett ökat självförtroende.

Vi behöver fler företagsamma människor i länet som bidrar till välfärden. Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Anna Leima.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.