Hem / Nyheter & Event / Gävleborg / UF-året leder drömmen vidare

UF-året leder drömmen vidare

Musiken är någonting som alltid stått Elsa Gradin väldigt nära. Ett intresse som följt med under uppväxten och som än idag är en given del av tillvaron. Med musikintresset som grund rådde det inget tvivel om vad UF-företagets verksamhet skulle handla om. Till både företag och privatpersoner erbjuds musikunderhållning med blandade låtar. En uppskattad tjänst bedriven med ett glädjefyllt intresse hos Elsa UF. 

-Så länge jag minns har jag alltid spelat och sjungit. Jag har uppträtt en del tidigare och ägnar mig åt egen musik utanför skolan. Eftersom jag läser estetiska programmet och har musik som ett sådant stort intresse kändes det självklart att ha ett UF-företag inom det. 

Elsa är ensam i sitt UF-företag och beskriver resan som rolig, utmanande och lärorik. Att driva UF-företag är en holistisk process där eleverna får kombinera teori och praktik. En fantastisk möjlighet där individers kreativa förmågor tydligt kommer fram. Att få ställas inför nya situationer och lära sig saker som tidigare var ett vitt ark, ja det är vanligt förekommande inom UF.

-Det svåraste har varit den ekonomiska delen eftersom jag inte läser ett sådant program. Samtidigt är det jätteroligt att få göra något jag brinner för. Jag minns en spelning i höstas som var väldigt speciell. Det var i luckan mellan restriktionerna som jag fick möjligheten att spela på ett ålderdomshem. De hade suttit ensamma där en längre tid så att få komma dit och spela och sjunga var väldigt uppskattat. 

Absolut smidigast är att slänga gitarren på axeln, men även trummor och piano är instrument som Elsa bemästrar. Att hon är en driven person i allmänhet är tydligt då hon inte minst har en egen låt på Spotify och dessutom flera på gång som hon hoppas släppa framåt sommaren. Något som hon är ödmjuk med att nämna. 

-Det var genom ett projekt som jag fick möjligheten att skriva och göra en egen låt. Min dröm är att jobba med musik i framtiden. Jag inspireras av många inom samma bransch och tycker man det är roligt så får man väldigt mycket gratis. 

Låten hon har släppt heter ”Tears” och genom UF-företagandet har det getts förutsättningar och möjligheter till att samla på sig ännu fler musikaliska erfarenheter. I samband med En Kilometer UF den 7 april uppträder Elsa UF på scenen på Stortorget i Gävle. 

-Det ser jag fram emot! Spela och sjunga på scenen, träffa andra UF-företag, nätverka och se vad de har gjort. Förhoppningsvis kan jag boka in en spelning under dagen. 

Elsa UF har monternummer 67 och spelar på scenen klockan 14:30. Ses där! 

Hitta till Elsa UF här!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.