Hem / Nyheter & Event / Gävleborg / UF is back in business

UF is back in business

Vilken fantastisk hösttermin vi haft! Där vi till nästan allra största utsträckning fått återgå till det normala och genomföra fysiska event och träffar. I form av inspirationsföreläsningar, kickoffer, speed-meetings, olika varianter av mingel och mycket mer - har vi kunnat sprida en positiv företagsanda och aktivera kreativiteten hos årets UF-elever.

I vanlig ordning stängde registret den 1 december lagom till den ypperliga försäljningsperioden. Nämligen juletider och vilken julklapp är egentligen bättre än en UF-produkt som är skapat av ungdomlig glöd och drivkraft? Jag kommer inte på någon. För en kort tid tillbaka var det kanske en galen tanke eller idé. Idag har majoriteten av årets UF-elever format det till verklighet. Allt från egensydda vetekuddar och receptböcker med alkoholfria drinkar anpassade efter årstid till egentillverkade ringar av gamla bestick och diverse produkter med lokalbaserade motiv. 

Åter till registreringsstängningen och årets siffror. 1176 elever i form av 362 UF-företag är vad vi kan konstatera när vi summerar UF-företagandet i Gävleborg. Det innebär att årets upplaga är bättre än fjolårets och att det fortsatt är populärt att driva UF-företag i regionen.

Som flerårig medarbetare på Ung Företagsamhet, före detta UF-företagare och aktiv i nätverket UF-alumni kan jag inte garantera att alla blir företagare i framtiden. Något som däremot utlovas är att eleverna får ställas inför nya utmaningar, häftiga situationer och erfarenheter för resten av livet. Det är få förunnat att få följa den personliga utvecklingen på så nära håll. Hur egenskaper, idésprudlandet och nya förmågor artar sig under UF-året. Vi är nu halvvägs. Det är på vårkanten som det blir lite mer på riktigt. Inte minst med tanke på att både mässa och tävlingar äger rum. Vi längtar! 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.