Hem / Nyheter & Event / Gävleborg / Världens första digitala UF-mässa

Världens första digitala UF-mässa

Gävleborgs regionala UF-mässa Entreprenörskap på riktigt 2020 blir den första digitala UF-mässan i världen!

Den kris Sverige nu utsätts för bär med sig stora utmaningar för många olika branscher. Men i kristider föds kreativitet. Vi tvingas tänka nytt och tänka om och det är precis det även vi på UF-kontoret i Gävleborg gjort. Då det nya förbudet om större tillställningar kom fick vi tänka om rejält eftersom den årliga UF-mässan som i år skulle arrangeras i Söderhamn 19 mars inte längre skulle gå att genomföra. En idé tog fart som syftade till att UF-elever, lärare och samarbetspartners på något vis ändå skulle få ta del av den dag som är full av framtid, kreativitet och företagsanda. 

Sedan dag ett efter att beslutet togs har vi tillsammans med IT-bolaget Consid AB jobbat med att digitalisera hela UF-mässan för att alla 700 UF-företagare, 222 UF-företag, 100 jurymedlemmar och 3000 besökare få uppleva årets mässa DIGITALT.

Den klassiska fysiska UF-mässan förvandlas nu till en livesändning som kan följas hemifrån. Där kommer publiken träffa UF-företagare, lokala företagare som också ställt om till följd av krisen, samt spännande reportage från Gävleborg. Istället för att varje UF-företag bygger upp en fysisk monter, presenteras produkten i en länk som visas för de som är nyfikna och vill shoppa och ta del av UF-elevernas idéer. Siten är under uppbyggnad och vi är superspända på att kunna sätta ett datum för sändning när allt är klart. Vi hör av oss så fort vi vet!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.