Hem / Nyheter & Event / Göteborg / WAO Matcha – Vinnare av JCE’s Entreprenörskapspris 2023

WAO Matcha – Vinnare av JCE’s Entreprenörskapspris 2023

Tillsammans med vår partner JCE delar vi varje år ut 25 000kr för att stärka och uppmuntra unga företagare, genom JCE’s Entreprenörskapspris. I september fick årets tre finalister pitcha för juryn och i fredags på StartUp 2023 var det dags att kora vinnaren – Astrid Johansson, med företaget WAO Matcha AB. 

I mitten av september fick våra tre UF-alumner och finalister möjlighet att pitcha sina ideér för juryn hos vår partner JCE. Finaltrion imponerade stort på juryn och bestod av UF-alumnen Astrid Johansson, med företaget WAO Matcha AB, UF-alumnerna Elias Högberg och Axel Torvant, med företaget Rekrytat, och UF-alumnerna Joel Eliasson, Malte Ekman och Herman Vinterskog, med företaget Natty Soda.

Efter långt överläggande lyckades juryn enas om att se Astrid Johansson, med företaget WAO Matcha AB, som vinnare av prissumman. Motiveringen lyder:

Årets vinnare av JCEs Entreprenörskapspris och 25 000kr har visat en stark entreprenörsanda och vad vi anser vara viktiga karaktärsdrag hos en sann entreprenör – envishet, självförtroende och förmågan att bygga samt använda nätverk. Hon har på ett imponerande vis bevisat hur man kan gå från ett intresse till affärsidé men även hela vägen fram till ett fungerande bolag. Att med små medel lyckas bygga en verksamhet, skapa viktiga partnerskap och flertal viktiga kanaler till marknaden men även exklusivitetsavtal för hela norden med sin leverantör har imponerat på juryn. Vi på JCE anser årets vinnare vara en stark förebild till alla som nu påbörjar sitt UF-år att en nischad idé tillsammans med rätt inställning och vilja tar en långt. Vi tror och hoppas att stipendiet kommer ge henne möjligheter att fortsätta utveckla sin verksamhet och ta bolaget till nästa nivå.

– Jag ser det som en stor milstolpe för mig personligen som entreprenör, och det gör att jag kan fortsätta arbeta vidare med min passion. Att få vinna JCE’s stipendium ser jag som ett kvitto på att jag faktiskt jobbat på bra mitt första år som egenföretagare med WAO Matcha, säger Astrid Johansson, grundare WAO Matcha AB.

Stort grattis Astrid och WAO Matcha AB! Vi ser fram emot att få följa din fortsatta resa. 

Läs gärna mer om WAO Matcha här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.