Ung Företagsamhet på grundskolan

Gör dina lektioner spännande

Välkommen att arbeta med oss på Ung Företagsamhet och ta del av vårt stora utbud för entreprenöriellt lärande på grundskolan. Att arbeta med entreprenörskap i grundskolan innebär att stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende. Våra läromedel för grundskolan är framtagna som konkreta verktyg för hur man kan arbeta med entreprenörskap i klassrummet där eleverna får träna på att omsätta idéer i handling och lösa problem.

Våra läromedel

Vårt samhälle

I Vårt samhälle får eleverna genom utmanande och kreativa övningar lära sig att samarbeta, hur ett samhälle är uppbyggt, hur de själva kan vara med och bidra samt vad demokrati är.

Se möjligheterna

Genom Se möjligheterna får eleverna lära sig vad entreprenörskap, entreprenörer och entreprenöriella förmågor är. De får träna på att se behov och hitta lösningar och tänka nytt.

Min framtid och ekonomi

Genom Min framtid och ekonomi blir eleverna medvetna om sina förmågor och får reflektera över framtida karriärvägar och yrkesval. Dessutom får de praktisk träning i hur man sköter sin privatekonomi.

En robot i vårt samhälle

Genom En robot i vårt samhälle får eleverna använda sina kunskaper kring programmering i ett nytt sammanhang, utveckla sitt logiska tänkande och sina entreprenöriella förmågor.

Pengarnas väg i samhället

Pengarnas väg i samhället är tänkt att underlätta kontakten med arbetslivet genom att låta eleverna få chansen att göra studiebesök i en butik. Här får du konkreta tips och upplägg för detta.

Det digitala samhället

Är du nyfiken på hur man kan använda spelbaserat lärande i undervisningen? I Det digitala samhället får eleverna får testa på företagande i dataspelsform.

Fristående övningar

Att arbeta med entreprenörskap är enkelt. Oavsett om du vill introducera ett nytt arbetsområde, eller helt enkelt fylla en lektion med roliga och kreativa övningar hittar du flera förslag här.

Idéer som gör det möjligt

Idéer som gör det möjligt tränar elevernas kreativitet genom att de får öva sig på att se behov och hitta lösningar, samtidigt som de får övning i att samarbeta. 
ung företagsamhet läromedel its my future entreprenörskap

It´s my future

It's my future är en e-learning där eleverna får veta vad som kännetecknar en entreprenör, de får lära känna några svenska entreprenörer och eleverna får även reflektera över sina egna styrkor.

Möjligheternas samhälle

Möjligheternas samhälle fokuserar på entreprenörskapets betydelse för individen, företagens roll i samhället, hur Sverige har utvecklats historiskt samt hur framtidens arbetsliv kan komma att se ut.

Möte med arbetslivet

Möte med en entreprenör är ett läromedel som underlättar samverkan mellan skola och arbetsliv genom färdigt material för såväl lärare, mottagande företag som elever.

Debatt om entreprenörskap

I Debatt om entreprenörskap får eleverna ta fram förslag för att främja svenskt entreprenörskap, finslipa sina argument och till sist debattera och reflektera över processen och vad de lärt sig.

Entreprenörer till mänsklighetens största nytta

Tillsammans med Nobelmuseet har Ung Företagsamhet tagit fram ett material som handlar om entreprenörskap och som utvecklar elevernas förståelse för hur individer förverkligar sina idéer.
Västerbotten
Framtidskoll
Jennifer Björnler
Högstadielärare på Hannaskolan i Umeå
Västmanland
Det var en spännande, kul och lärorik utmaning.
Hugo Eliases
Elev i årkurs 6 på Lövängsskolan

Kostnadsfri utbildning om entreprenörskap för grundskolan

Som registrerad användare på vår sajt kan du kostnadsfritt ta del av vår digitala utbildning om entreprenörskap i grundskolan. Utbildningen är i första hand framtagen för grundskollärare, men även du som arbetar som skolledare, studie- och yrkesvägledare eller personal i fritidshem, har stor nytta av innehållet.

Det är enkelt att komma igång

Vill du ta del av vårt utbildningsmaterial? Kom igång snabbt genom att följa tre enkla steg.

Registrering

Klicka på knappen "Kom igång nu" nedan och fyll i dina uppgifter. Att registrera sig på vår sajt är kostnadsfritt.

Sök utbildningsmaterial och inspireras

När du är registrerad hittar du enkelt läromedel som passar just dig och dina elever i vår stora läromedelsbank. Eller varför inte inspireras av hur andra jobbar med våra material?

Börja undervisa med oss

När du hittat läromedel eller utbildningskoncept som passar ditt behov är det bara att sätta igång. Behöver du stöd, ta kontakt med ditt regionala kontor för Ung Företagsamhet.