Hem / Nyheter & Event / Grundskoleutmaningen - ett skarpt uppdrag från ett lokalt företag

Grundskoleutmaningen - ett skarpt uppdrag från ett lokalt företag

Nu är vi i Dalarna äntligen igång med Grundskoleutmaningen! 
Genom grundskoleutmaningen ger vi elever en skoluppgift och utmaning som främjar kreativitet, entreprenörskap och problemlösning. Eleverna får ett skarpt case från ett lokalt företag som presenteras genom en utmaningsfilm. Eleverna får själva komma på lösningar, skissa på sina idéer, skapa prototyper och till sist presentera sitt resultat. 

Det går att arbeta med årets utmaning under höstterminen 2024 fram till februari 2025. För dig som pedagog finns lärarhandledning med förslag på färdiga lektionsplaneringar. Undervisningsmaterialet ska ses som ett stöd och det finns mycket utrymme för att anpassa arbetssättet efter era behov. Det går exempelvis att arbeta med utmaningen under ett par temadagar eller under flera lektioner spridda över längre tid.

Syftet med grundskoleutmaningen är att föra skola och arbetsliv närmare varandra samt få eleverna att jobba mer entreprenöriellt. Under processen får eleverna öva på en rad entreprenöriella förmågor så som kreativitet, problemlösning, samarbete, kommunikation, presentationsteknik samt att omsätta en idé till verklighet. 

Dalarnas första utmaning gör vi med Länsförsäkringar Dalarnas (tidigare Dalarnas försäkringsbolag). Dalarna sticker ut i landet vad gäller antalet trafikskadade och LF Dalarnas är nu intresserade av vad elever i åk 7-9 har för förslag för att minska skadorna kring ungdomar i trafiken. 

➡️ Läs mer om årets utmaning!

Har du frågor? Kontakta Jessica.hallqvist@ungforetagsamhet.se 

 

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.