Gymnasiesnacket

Gymnasiesnacket syftar till att stärka elevers valkompetens i samband med gymnasievalet. Skolelever ska i större utsträckning ges möjlighet att göra väl underbyggda och medvetna val för sin framtid.

Vad är Gymnasiesnacket?

Varje år söker mer än 100 000 elever till gymnasieskolan. Av dem är det mer än 15 procent som väljer om och därför genomför gymnasieskolan på 4 eller 5 år, i stället för på 3 år. Att man väljer om har många olika orsaker, men det kan bero på att man känt sig osäker kring sitt val från början.

Genom inspirerande storytelling som är väl anpassad till målgruppen genomför våran skolinspiratör ett interaktivt föredrag som handlar om självkännedom, gymnasievalet och framtiden.

Hur ska man hitta i djungeln av alla val? Och hur kan man ta reda på vad man vill. Hur kan man tänka när man väljer skola? Hur ska man veta vad man ska välja? Vilka program finns det? Vilka framtidsutsikter finns utifrån det gymnasieval jag gör? Varför är det viktigt att välja rätt gymnasieprogram? Vad finns det för möjligheter i framtiden och vilka skills kommer man att behöva?

Detta är några av de frågor som gymnasiesnacket ger svar på. Skolinspiratören berättar även om möjligheten att driva ett UF-företag på gymnasiet och vad man lär sig av det. 

Bild

 

Frågor? Hör av dig!

Christoffer Orsander
Projektledare, Stockholm
Kontakta mig om:
Du är lärare, skolledare eller SYV och vill veta mer om Ung Företagsamhet på grundskolan.