Hem / Nyheter & Event / Halland / Alkoholfria alternativ för tryggare högtider

Alkoholfria alternativ för tryggare högtider

Stora högtider såsom jul och nyår närmar sig. Högtider som för många förknippas med glädje och kärlek. Men oftast kan även högtider som t ex jul och nyår förknippas med ett stort intag av alkohol. Något som skapar otrygghet för barn när de befinner sig bland berusade vuxna. Bäst på Fest UF vill minska hetsen kring att dricka alkohol, för tryggare högtider.

”Vi vill uppmärksamma att högtider inte ska förknippas med alkohol” förklarar tjejerna bakom Bäst på Fest UF.

Genom drinkboken ”Absolut Nykter” med olika recept på alkoholfria drinkar anpassade efter olika högtider vill Bäst på Fest UF minska alkoholkonsumtionen. De fem tjejerna går på ekonomiprogrammet på Osbeckgymnasiet i Laholm och bestämde sig efter några vändor fram och tillbaka att fokusera sin affärsidé på alkoholkonsumtionen. Budskapet landade på att ge barnen en tryggare miljö vid årets alla högtider.

Tjejerna har satsat på olika samarbeten med en rad olika företag för att kunna tillverka sin bok. De har även hunnit sälja sin bok på en rad olika platser i Laholm. Mycket energi har lagts på just att besöka företag i Laholm för att få fram olika samarbeten och de märker att många företag fastnar för syftet bakom boken. Genom olika marknadsföringskanaler som t ex marknader, mässor och sociala medier har Bäst på Fest UF kunnat nå ut till många. Tjejerna har även varit med i Hallandsposten vilket gav mycket uppmärksamhet för företaget.

”Vi ser julen som ett bra tillfälle för oss att marknadsföra oss då det tyvärr förekommer mycket alkohol kring julfirande inom många familjer” beskriver Bäst på Fest UF

Fokuset framåt ligger på att delta i och vinna så många tävlingar som möjligt och såklart att uppmärksamma ännu fler om att festen kan vara lika rolig utan konsumtion av alkohol.

Kom i kontakt med Bäst på Fest UF här: https://ungforetagsamhet.se/company/bast-pa-fest-uf  

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.