Hem / Nyheter & Event / Halland / Allting började som en idé på skämt, idag har det växt till så mycket mer

Allting började som en idé på skämt, idag har det växt till så mycket mer

Tävlingsdagen är kommen. Äntligen är det dags att få visa upp vad vi går för, Beauty läggs i bagaget och vi beger oss iväg mot Varberg. Klockan ringer, jag klappar Beauty på halsen och vi galopperar iväg. Första hindret inga problem, vi flyger enkelt över resterande hinder på banan. Den stora blågula rosetten är vår och jag kan inte sluta le under ärevarvet.

Käpphästar en trend som har exploderat det senaste året på diverse sociala medier. En trend som Käpphästförening UF har snappat upp där de vill uppmuntra fler till gemenskapen och rörelseglädjen som käpphästar ger!

Att rida och hoppa med en käpphäst är ett perfekt sätt för att kunna tävla och träna din helt egna ”häst” utan att faktiskt ha en riktigt häst. Något som faktiskt kostar mycket tid och pengar som många inte har. Med en käpphäst skapas känslan av att ha en egen häst att ta hand om, det ger rörelse och motion och man får göra något roligt med sina kompisar. Det leder även till att man får uppleva den fantastiska gemenskapen som ridsporten bidrar till.

”Gemenskapen man har i stallet tillsammans med sina kompisar är oslagbar och vi hoppas kunna bidra till att fler får uppleva den” Påpekar Amanda Blomqvist, Thelma Hedlund, Ida Claesson och Mathilda Thonérfelth. Grundarna till Käpphästföreningen UF från Sveriges Ridgymnasium i Varberg

Allting började som ett skämt som tjejerna tänkte enkelt skulle få dem att fixa UF-året. Men idag har det växt till så mycket mer. Att driva UF-företag växte i tjejernas ögon i takt med att UF-året drog igång. Idag är en tävling avklarat som slutade med totalt 55 deltagare, två till tävlingar är planerade under våren, den 23 februari samt den 22 mars. Samtidigt drar tjejerna snart igång ett spännande projekt med ingen mindre än hästartisten Tobbe Larsson!

Responsen på tjejernas initiativ har varit positiv från både barn, föräldrar, lärare och kompisar. Den största utmaningen som tjejerna har stött på har dock varit tiden som har krävts, det fanns inte en tanke på att det skulle behövas såhär mycket tid.

”Dock så har vi alltid kul tillsammans och det blir mer som att vi bara umgås är att vi faktiskt jobbar med UF-företaget” förklarar tjejerna.

Framtidsplanerna blir att visa upp Käpphästförening UF på Entreprenörskap på riktigt den 11 mars, ordna fler tävlingar utanför Varberg och fortsätta med företaget efter UF-årets slut, en utmaning med tanke på att alla fyra tjejerna bor på olika platser runt om i Sverige. Detta är helt enkelt inte det sista vi ser av käpphästarna.   

Läs mer om UF-företaget här:

https://www.instagram.com/kapphastforeninguf/?hl=sv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.