Hem / Nyheter & Event / Halland / Årets pristagare på Varbergs Sparbanks UF-gala

Årets pristagare på Varbergs Sparbanks UF-gala

Årets UF-företag i Varberg
Tävlingsvärd: Marina Evertsson, Årets företagare i Varberg 2022

Vinnare: Pomum UF

Motivering: Årets UF-företag har med en stor dos kreativitet, driv och engagemang visat att även det oönskade kan vara önskat. Med miljön i fokus har de lyckats skapa något för alla kunders tycke och smak- helt enkelt en svinn-bra idé! Deras hårda arbete under UF-året har äntligen burit frukt.

 

Årets Utveckling
Tävlingsvärd: Företagarna

Vinnare: Lantbrukströjor UF

Motivering: När detta UF-företag började sin resa var de enade om vad de ville förmedla och leverera. Men vägen fram till den produkt de har idag har varit lång och kantats av flera motgångar som fått det här gänget att stundtals tappa gnistan. Efter en stark beslutsamhet från alla i gruppen tog man ny fart och med ny energi lyckades företaget vända motgång till framgång –marknadsföringen stegrade, försäljningstillfällena bokades in och produkten är nu älskad av både små och stora.

 

Årets Affärsidé
Tävlingsvärd: Potential VBG

Vinnare: Elmateriel UF

Motivering: Årets affärsidé har från start en tanke att sälja i hela Sverige samt en önskan om att skapa ett ”riktigt” bolag efter UF-året. Affärsidén visar på ett nytänk i en redan befintlig bransch där de hittat sin nisch. De har dessutom från start, idéer på hur man kan växla upp med flera nya produkter i sin utvecklingsplan. Genom att vända sig till privatmarknaden med kundanpassade produkter via försäljning på nätet och fokus på kundsupport, är vi övertygade om att de kommer att lyckas. Utöver ovanstående har man även fått med ett hållbarhetsfokus – att minska svinnet av kablar genom att sälja kabel på kap/anpassa längden till kundens behov.Årets lokala engagemang
Tävlingsvärd: Varbergs sparbank

Vinnare: FarmersMarket UF

Motivering: Årets lokala engagemang har med sin affärsidé haft en ambition om att skapa en hållbar produkt med en tydlig förankring till Varberg- och visst har de lyckats med det! Genom ett gott samarbete har UF-företaget inte bara på ett stiligt och enkelt sätt fått sina kunder att få upp ögonen för det lokalproducerade utan även Varberg som destination, med särskilt fokus på norr.

 

Årets Inspiratör
Tävlingsvärd: Ung Företagsamhet Halland


Vinnare: Maria Hylander, lärare Peder Skrivares skola

Motivering: Årets inspiratör är en förebild för både sina elever och sina kollegor. Du uppvisar stort engagemang som sträcker sig utanför skolans lokaler in i näringslivet, där du även är en gyllene länk för gott samarbete. Med en positiv inställning ställer du alltid upp och rycker in där det behövs.

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.