Hem / Nyheter & Event / Halland / Att driva UF-företag är en otroligt lärorik process som vi önskar alla får ta del av

Att driva UF-företag är en otroligt lärorik process som vi önskar alla får ta del av

Samarbete, utmaningar och otroligt roligt är de orden Bee Clever UF kan summera sitt UF-år med. Ett år där 5 tjejer från Kungsbacka fick chansen att tillverka en egen produkt och utmana sig själva i entreprenörskapen och företagsamhetens tecken. Bee Clever UF kan även numera titulera sig Årets affärsidé i Kungsbacka!

”Personligen är vi alla ganska överens om att man växt som person på många olika plan” Förklarar Sofia Johansson, Jenny Johansson, Linnéa Ryrman, Tilde Norén och Fanny Apelvi när de ska berätta vad de tar med sig från sitt UF-år.

De fem kungsbackatjejerna fortsätter att förklara att UF-året har gjort att man har satts i ”obekväma” situationer vid t ex försäljning och andra situationer man inte är van vid. Året har givit många utmaningar som fått tjejerna att växa och utvecklas. Samarbetet har varit centralt genom alla led för att få företaget att fungera optimalt. De håller alla med om hur roligt det har varit att faktiskt fått testa på företagande på riktigt och inte bara i teorin.

Bee Clever UF har producerat egna bivaxdukar som ett alternativ till plastfolie. Idén fick Sofia, Jenny, Linnéa, Tilde och Fanny genom ett tips efter att de hade spånat på många olika affärsidéer med fokus hållbarhet. Denna idén gjorde så Bee Clever UF prisades på Kungsbacka frukostklubb för Årets affärsidé i Kungsbacka. Ett pris som verkligen uppskattades som en morot för det hårda jobbet tjejerna har lagt ner på företaget. Anledning till vinsten tror tjejerna var för att deras idé är helt rätt i tiden.

”Att ta mer miljömedvetna besluta börjar bli allt vanligare och bivaxdukarna är därför ett enkelt och billigt första steg i att förändra sina vanor!” berättar tjejerna.

Självklart har deras UF-år varit utmanande, förutom rådande omständigheter som har lett till inställda försäljningstillfällen har produktionen varit den största utmaningen. Tiden räckte inte till för att möta efterfrågan vilket självklarts sågs som något positivt. Samarbetsförmågan sattes på prov och efter en del modifieringar i produktionstekniken kunde kunderna ta del av smidiga, återanvändningsbara och miljövänliga bivaxdukar av Bee Clever UF.

Checka in Bee Clever UF här:

https://www.facebook.com/beecleveruff/

https://www.instagram.com/beecleveruf/?hl=sv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.