Hem / Nyheter & Event / Halland / Det är inte alltid en dans på rosor, men våga prova!

Det är inte alltid en dans på rosor, men våga prova!

Tänk dig att ge dina gamla kläder en längre livstid, en ny glans som gör att du vill använda plagget flera gånger till! Både hållbart och ekonomiskt. Detta var det Yourbatik UF bestämdes sig för att syssla med i sitt UF-företag

En svart tröja, lite klorin och vips har du en helt ny tröja. Detta har nu Yourbatik UF sysslat med i ett år. En affärsidé som uppkom från nyfikenhet och ett gäng youtubers. Både Elin Bengtsson och Klara Bjervås har ett klädintresse sedan länge så verksamheten var given.

- Vi är väldigt intresserade av kläder och har velat testa detta sedan innan förklarar tjejerna som går på Peder Skrivares skola i Varberg.

Genom att samla in begagnade kläder har tjejerna fått fram en unik stil och kollektion. Man kan även lämna in sina kläder för en omvandling.

Trots deras arbete och häftiga stil så har inte UF-året varit en dans på rosor för de två Varbergstjejerna. Uppstarten och idéfasen var lång och seg, det testades och byttes idéer. Idag när de väl har fått igång produktionen har de än så länge inte sålt något plagg, så här finns det unika, snygga kläder att fynda!

Utifrån året som har gått ser inte Elin och Klara att de kommer fortsätta med företagandet i framtiden skulle intresset varit högre hos kunderna skulle situationen varit en annan. Men de ser tillbaka på året som en rolig utmaning.

- Det roligaste har varit att ta sig ann utmaningen att starta eget företag avslutar Elin och Klara grundarna av YourBatik UF.

Spana in YourBatik UFs snygga kläder här: 

https://www.instagram.com/yourbatikuf/?hl=sv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.