Hem / Nyheter & Event / Halland / Det handlar om liv eller död

Det handlar om liv eller död

Mörkret faller tidigt under eftermiddagen. För många innebär detta förflyttning på vägarna i mörker och dålig sikt. Som bilförare är det extra svårt att se fotgängare och cyklister vilket kan leda till olyckor. Visible UF vill att alla ska synas i novembermörkret. Det handlar faktiskt om liv eller död.

I körkortsutbildning får du lära dig skillnaden på att ha en reflex och inte ha en ute i trafiken. Genom en reflex syns du på mycket längre avstånd för fordon vilket förhindrar olyckor. Utbudet av reflexer är idag varierat, det är en växande trend men ändå är det många skuggor som rör sig på gång och cykelbanorna helt utan reflexer.

”Vi tycker att dagens utbud av snygga reflexer är väldigt dåligt och vi tror att det är därför framförallt ungdomar väljer att inte använda reflex.”  förklarar Visible UF som uppmärksammades detta problemet när de tre tjejerna från ekonomiprogrammet på Kattegattgymnasiet och Aspero Idrottsgymnasium tog körkort.

Lösningen blev snygga accessoarer i form av klistermärken till mobilen och skosnören i reflexmaterial som du kan använda för att synas under årets mörka månader.

Satsningen för att nå ut med budskapet och produkterna sker vi sociala medier, för att få framförallt fler ungdomar att börja använda reflex. Trenden ska vara att reflexer är coola och en självklarhet att använda!

”Vårt främsta mål, grunden i vårt UF-företag, är att få fler att använda sig utav reflexer då det faktiskt handlar om liv eller död.” Avslutar Visible UF

Be Smart, Stay Safe och Go Visible – Använd reflex helt enkelt! 

Kom i kontakt med Visible UF här: https://ungforetagsamhet.se/visible-uf  

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.