Hem / Nyheter & Event / Halland / Det roligaste har varit att steg för steg se vår vision bli verklighet
Bambuma UF

Det roligaste har varit att steg för steg se vår vision bli verklighet

Att tillverka en produkt från start kan var klurigt, ta en del tid men också vara extremt roligt. Det går upp och ner men sen står du faktiskt där med din helt egna vara att lansera på marknaden. Denna processen har Bambuma UF varit med om vid skapandet av sina hållbara bestick.

Bambuma UF har tagit fram ett hållbart alternativ till engångsbestick genom att använda CAD teknik och 3D skrivare. De har skapat en helt ny typ av engångsbestick som inte har funnits på marknaden innan, en process som både har varit rolig men även tuff.

"Det tuffaste med att göra en helt unik produkt har varit att de är få som har stött på de problemen som har uppstått." Förklarar tjejerna i Bambuma UF.

Problemlösningsprocessen har därför varit lång för de fyra tjejerna som läser på teknikprogrammet på Falkenbergs gymnasieskola. Men att se sin vision steg för steg bli verklighet har ändå varit det bästa. Vilket också har givit tjejerna mer inspiration och motivation till att fortsätta med att utveckla och marknadsföra sina nya bestick.

"Det bästa med UF-året har varit att man får lära sig så mycket som vi direkt känt att vi kan få användning av i arbetslivet." Berättar tjejerna.

Responsen på produkten har varit god och tjejerna ser hela UF-året som en stor inspirationskälla till att lära sig mer om entreprenörskap. Trots en lång produktutvecklingsfas så har försäljningen tagit fart rejält. Och nu är det ingen idé att dra i bromsen.

Du hittar Bambuma UF på Entreprenörskap på riktigt mässan den 11 mars på Halmstad Arena!

Läs mer om Bambuma UF här:

https://www.facebook.com/bambumauf/

https://www.instagram.com/bambuma_uf/?hl=sv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.