Hem / Nyheter & Event / Halland / Från UF till AB - Stina Wernersson

Från UF till AB - Stina Wernersson

Stina Wernersson är en före detta UF elev från Falkenberg som alltid haft stora entreprenörskapsdrömmar. Från att driva UF-företag till att idag driva sin egna digitala kommunikationsbyrå och grundat företaget "Smakshare".

Stina Wernersson är en före detta UF elev från Falkenberg som alltid haft stora entreprenörskapsdrömmar. Från att driva UF-företag till att idag driva sin egna digitala kommunikationsbyrå och grundat företaget "SmakShare".

Ålder: 27 år
Bor: Sthl
m/Visby
Familj: Sambo
med Joel, föräldrar i Falkenberg och syster i Halmstad.
Intressen: Löpning, resor och mat.
Fun Fact: Effektivtetsnörd och älskar personlig utveckling.

Stinas entreprenörskapsresa började redan när hon gick i 2:an på gymnasiet i Halmstad, där fick hon chansen att starta UF-företaget "Focus on you UF". Några år efter UF-året valde hon och kompisen Maria att starta företaget Selvins Design som sålde produkter som förenklade vardagen i form av mataccessoarer.

Stina nämner själv att företagande var väldigt roligt men framförallt utmanande. De fick henne att inse att det krävs mycket mod och tid som företagare för att lyckas.

Under cirka 3,5 år jobbade Stina som pressekreterare riksdagskansliet och för Annie Lööf. För ett år sedan sa Stina upp sig för att fullfölja sina entreprenörskapsdrömmar. Stina valde att starta en egen kommunikationsbyrå samtidigt som hon också började utveckla sin startup. I hennes kommunikationsbyrå "Färgstark" erbjuder hon tjänster i sin roll som digital strateg. Allt ifrån contentplanering, sociala medier, PR och sätta strategier.

Under samma veva startade Stina och Maria upp företaget SmakShare. SmakShares resa började en dag när Stina var ute och sprang och funderade kring matlagning, Stina insåg att hon hade dålig koll på var sina recept var och att hon inte hade de samlade på ett och samma ställe. Efter löpturen ringde Stina direkt upp Maria och hon upplevde också samma problem. Under hösten startade de företaget SmakShare.

"Jag har alltid velat skapa något som gör en positiv skillnad i vardagen. Jag har nu idén och tiden, därför är det bara att satsa fullt ut." 

SmakShare är en receptapp som samlar alla dina recept på ett och samma ställe. Där kan även användare dela matinspiration med varandra för att förenkla vardagen. Appen ska göra det enklare för personer att planera sin matlagning och på så sätt underlätta med inköp, planering och inspiration.

SmakShare är en startup som lanserade sin receptapp i slutet av februari på Google Play och App Store. Målen för företaget är nu att satsa på fler funktioner som underlättar matlagningen ännu mer, få finansiering och såklart få fler användare.

"Från matinspiration till att maten står på bordet, SmakShare ska underlätta för alla stegen där emellan." 

Här kan man ladda ned SmakShare receptapp: på App Store https://apps.apple.com/us/app/smakshare/id1548276762 eller på Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smakshareapp&gl=SE 

Bild borttagen.

 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.