Hem / Nyheter & Event / Halland / Inspirerande lärarkonferens på IKEA Museum
IKEA konferens UF-lärare

Inspirerande lärarkonferens på IKEA Museum

16-17 januari var det dags för lärarkonferens på IKEA Musuem. Självklart beläget i Älmhult där IKEA en gång föddes och det är också här i Älmhult som IKEA har sitt hjärta. Här finns 17 olika IKEA bolag och över 5500 IKEA medarbetare samlade. Åttio förväntansfulla UF-lärare från fem regioner (Halland, Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Jönköping) deltog på konferensen under ett intensivt dygn som verkligen gick i IKEAS tecken.

På det första passet så fick vi ta del av IKEAS process när man designar och tar fram nya produkter, Democratic Design. Samtliga IKEAS produkter går igenom denna process. I praktiken innebär det att produkterna ska uppfylla IKEAS krav på bra design vilket är Form, Funktion, Kvalitet och Hållbarhet till ett Lågt pris. För att uppnå Demokratisk design så samarbetar produktutvecklare, designers, inköpare och alla andra som är inblandade i processen väldigt tätt. Vi besökte sedan IKEA Musuems huvudutställning där vi fick ta del av den otroliga resa som IKEA gjort genom åren och där allting började med en liten pojke vid namn Ingvar Kamprad som växte upp i föräldrarnas lanthandel och som så småningom, år 1943 och 17 år ung, startade IKEA (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Övriga pass under dagen var IKEA Explore, LikaOlika och en föreläsning om Inkluderande Design.

Fullproppade med information och inspiration checkade vi sedan in på IKEA Hotell och sedan avrundades kvällen med en god middag och ett riktigt klurigt musikquizz. Dag 2 bjöd på föreläsningar kring hur IKEA jobbar med Kommunikation, Marknadsföring och Försäljning och workshops i grupper. Som kronan på verket så avslutades konferensen med att 2019 års ”Årets UF-lärare i Sverige”, Henrik Samuelsson, berättade han jobbar med UF-företagande och hur man kan jobba med UF genom ämnesintegrering för att få fler program att förstå nyttan av konceptet. Fyllda med inspiration och en god inblick i Sveriges kanske mest välkända företag tog vi sedan farväl och styrde hemåt i solskenet på de småländska vägarna.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.