Hem / Nyheter & Event / Halland / Månadens UF alumn i december - Lovisa Eriksson

Månadens UF alumn i december - Lovisa Eriksson

Lovisa Eriksson är månadens UF alumn i December månad! Lovisa är 22 år gammal från Varberg och jobbar just nu som koordinator på en event- och kommunikationsbyrå i Göteborg. Lovisa drev UF-företag på Peder Skrivares skola i Varberg år 19/20 och engagerade sig efter UF-året i Styrgruppen för UF alumni Halland men även som ledamot i styrelsen för Ung Företagsamhet Halland. Hon är en tjej som verkligen brinner för att utvecklas och att hjälpa människor.

När drev du UF-företag och vad hade ni för affärsidé?

Jag drev UF-företag år 2019/202 tillsammans med 4 vänner. Vi lanserade under UF-året en Webshop där vi sålde handplockade trendiga secondhand plagg. Den främsta lärdomen var självkännedomen jag fick kring drivkrafter, och vilken roll man väljer att ta i en grupp. För min del växte ett stort intresse för ledarskap, gruppdynamik och personlighetstyper fram under årets gång. Jag lärde mig också att människor fungerar på olika sätt och att ett sunt ledarskap ser vinsten av just det. En stor lärdom var även den grundläggande kunskapen av att administrera ett företag.

Vad gör du just nu och hur hamnade du där?

Idag jobbar jag på en event- och kommunikationsbyrå i Göteborg där jag till vardags projektleder ett av våra projekt: Volvo i Sälen. Jag började arbeta som eventpersonal för Volvo och säsongade i Sälen är 2021. Året därpå jobbade jag ytterligare en säsong och fick då axla en Teamleader roll på plats. Efter en andra säsong i Sälen fick jag hälsa på eventbyråns kontor i Göteborg vilken ledde till en anställning som koordinator i september 2022.

Vart ser du dig själv om 5 år?

Om 5 år har jag något stort på gång karriärmässigt. Jag är tillfreds med många delar i mitt liv och hoppas att jag haft en rolig och lärorik resa på väg dit. Förhoppningsvis har jag även fördjupat min kunskap inom de ämnen som intresserar mig och fyllt på erfarenhetsbanken. Kanske har den lilla entreprenören i mig rymt från boet och startat eget bolag, vem vet?

Du har ju varit engagerad i UF alumni styrgrupp, varför har du valt att engagera dig och vad är anledningen till att du fortsätter vara en del av nätverket

Allt började med alla människor som jag fick möjligheten att träffa under mitt UF-år och sammanhangen som kom till följd av ett framgångsrikt UF-år. Framför allt på SM i Stockholm träffade jag många likasinnade med stort driv. Det var oerhört inspirerande att lära känna människor som redan då brann för det de gjorde. UF alumni har blivit en naturlig mötesplats för alla människor och det bästa är att det fulls på för varje år som går.

När jag fick frågan om att sitta med i styrgruppen för UF alumni Halland kände jag att jag ville vara med och skapa ett nätverk där man får känna samma härliga känsla av att bli inspirerad av likasinnade. Jag är också extremt övertygad att om förutsättningar ges att leva ut sin dröm, kommer folk i större utsträckning våga följa sitt hjärta - där blev UF alumni en väg att skapa dessa möjligheter i form av mentorskap, stipendier, föreläsare osv.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.