Hem / Nyheter & Event / Halland / Mollie och Julia såg ett problem inom sin sport och slog slag i saken

Mollie och Julia såg ett problem inom sin sport och slog slag i saken

Mittsarna idag som används vid träning av thaiboxing är väldigt stora och klumpiga vilket leder till skador som t ex blåmärken. De är helt enkelt inte anpassade för kvinnor eller juniorer. Detta problemet uppmärksammade Uppercut UF och valde att ändra på det genom att ta fram helt egna thaimittsar.

Att arbeta med något som man är intresserad av gör att drivkraften ökar tror Julia och Mollie som tillsammans driver Uppercut UF på Falkenbergsgymnasieskola. Oftast har man även förkunskaper som underlättar arbetet i företaget. Både Julia och Mollie tränar idag thaiboxing och har själva uppmärksammat problemet med de stora och otympliga mittsarna och slog slag i saken helt enkelt när de skulle starta sitt UF-företag.

”Vi tror att ju mer man brinner för sin produkt desto mer driven blir man till att fortsätta jobba med den” Förklarar tjejerna.

Responsen på mittsarna har varit positiv och thaiboxare från andra delar av Sverige har hört av sig och berömt tjejerna för idén. Det tuffaste än så länge har varit all kontakt som har behövts för att få fram produkten efter de skisser tjejerna tog fram i början av året.

”Det är lätt att det blir brist i kommunikationen mellan alla parter” berättar Mollie och Julia.

Den 11 mars står Uppercut UF på Entreprenörskap på riktigt mässan som utspelar sig på Halmstad Arena. Då kommer de att berätta mer om Thaiboxning för att hitta fler intressenter för sporten samt såklart sälja sina egna thaimittsar. Missa inte de!

Kom i kontakt med Uppercut UF här: https://www.instagram.com/uppercutuf/?hl=sv 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.