Hem / Nyheter & Event / Halland / Nyheter läsåret 2023/2024

Nyheter läsåret 2023/2024

Nedan hittar du några av årets nyheter som är bra för dig som UF-lärare att ha lite koll på

UF-appen

Appen smygstartade i våras men det är i år som den verkligen kommer till nytta för dina UF-elever. Nu kan dina UF-elever komma åt inloggat läget via UF-appen Mitt UF-företag. I appen hittar eleverna det mesta som finns på webben. Applikationen finns att ladda ner hos App Store och Play Store. Syftet med appen är att eleverna enklare ska kunna följa UF-året, ta del av utbildningar samt få notifikationer om spännande och viktiga saker. De kan dock inte skriva större arbeten som affärsplan och årsredovisning i appen. UF-appen är idag endast tillgänglig för UF-företagare. Du som lärare hittar en instruktionsfilm för appen här.

Ny digital utbildning: Din roll som vd
Nu finns utbildningen Din roll som vd tillgänglig för dina UF-företagare. I utbildningen får eleverna grundläggande kunskaper om vad som menas med ledarskap, hur de bygger sitt team och skapar en bra struktur samt hur man som ledare kan delegera och ge feedback. Utbildningen tar ungefär 1–1,5 timme att genomföra. Missa inte utbildningen och alla andra digitala utbildningar. Slutförda utbildningar syns på elevernas intyg.
Här kan du se alla våra digitala utbildningar

Inför ditt UF-år
Bra att veta. Kanske har du i år UF-elever som registrerade sig i vårt "inför ditt UF-år inlogg" i våras. Den 1 september stängs Inför ditt UF-år-inlogget och vid försök till inloggning ombeds eleven komplettera sin registrering för att gå över och bli UF-företagare. De lägger då in kurs och årskurs och går sedan vidare och registrerar eller kopplar sig till sitt UF-företag. Har du elever som vill påbörja sin registrering nu i augusti så kan de även nu registrera sig på detta inlogget. 1 september öppnar den riktiga registreringen och de som då påbörjat registreringen genom "inför ditt UF-år inlogget" kommer alltså ombes att göra klart registreringen för att bli UF-företagare.

Utbildningsmaterial från Skatteverket
Skatteverket har nu ersatt sitt tidigare bildspel med pedagogiska och informativa filmer som ni hittar på deras
hemsida. Olika filmer lyfter olika områden. Kan varmt rekommenderas att kika på eller hänvisa till dina elever.

Partnererbjudanden

Swedbank & Sparbankerna
Under läsåret 2022/2023 uppdaterade banken sitt säkerhetsarbete och utvecklade en ny process för UF-företag att ansöka om företagskonto och företagspaketet hos Swedbank och Sparbankerna. Inför läsåret 2023/2024 har processen förfinats och information tydliggjorts. Vi vill påminna både dig och dina elever om att läsa på ordentligt om erbjudandena från
Swedbank och Sparbankerna. Se till att elevernas ansökningar är kompletta och felfria när de skickas in för att underlätta ett så smidigt förfarande som möjligt. Det är inte ett krav att ha ett företagskonto men ett bra erbjudande för de UF-företag som har behov av det. Klicka gärna på länken HÄR för att komma till lokala bankerbjudanden för Halland.

Fortnox & Visma
Genom Fortnox och Visma Spcs får UF-företagen möjlighet att jobba med sin bokföring i enkla och pedagogiska bokföringsprogram. Även du som lärare får tillgång till programmen. Missa heller inte att boka in ett utbildningstillfälle med din klass där vår partner går igenom det program ni använder. Det finns också erbjudande om webbshop för UF-företagen.

Björn Lundén
Björn Lundén är ett kunskap- och programvaruföretag som förser företag och deras rådgivare med lättbegriplig information och praktiska verktyg inom skatt, redovisning, personal och juridik. Under läsåret kommer Björn Lundén att erbjuda tre olika seminarier för UF-lärare. Du hittar dem under event i inloggat läge:

Vecka 39: Ekonomi för icke ekonomer (anmälan öppnar den 18 augusti)
Vecka 46: Skatter och redovisning
Vecka 5 eller 6: Årsredovisning och hållbarhetsrapportering

Björn Lundén har också ett kunskapsstipendium för UF-lärare till ett värde till 50000 kr. Ansökan öppnas 11 oktober och stänger den 30 november.

Utöver partnererbjudanden ovan hittar du och eleverna ännu fler partnererbjudanden i inloggat läge på hemsidan. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.