Hem / Nyheter & Event / Halland / Original Wear UF, Mössor för välgörenhet
Original Wear UF

Original Wear UF, Mössor för välgörenhet

Alla ska få möjlighet till gemenskap och rörelseglädje oavsett idrottslig förmåga eller nivå på funktionsnedsättning. Detta står Grunden Bois och Original Wear UF för. Därför valde Original Wear UF att stötta idrottsföreningen Grunden Bois under sitt UF-år på ett nytt sätt, nämligen med mössor.

Nathalie Sjödin, Klara Andersson, Matilda Edvardsson, Ella Andersson och Wilma Rask ville göra något mer än att bara sälja en produkt under sitt UF-år. De ville skapa något speciellt med sin affärsidé som inget annat UF-företag har gjort innan. Idén blev att sälja mössor. Unik idé? Svar nej, men budskapet bakom idé är en helt annan.

” Det som gör våra mössor unika är för varje köp som görs skänker vi samma antal mössor till idrottsföreningen Grunden Bois” förklarar de fem tjejerna som läser samhällsvetenskapliga programmet på Drottning Blankas gymnasieskola i Kungsbacka.

En såld mössa resulterar i en mössa till en medlem i idrottsföreningen Grunden Bois. Idrottsföreningen i Göteborg som är för alla men speciellt för tjejer och killar från 7 år med intellektuell funktionsnedsättning. Tjejerna såg en trend att många UF-företag väljer att skänka en del av vinsten till olika organisationer men de ville skapa ett större värde i sina mössor som även grundarna av UF-företaget stod för.

I början av året sköt försäljningen iväg ordentligt med unisexmössorna. Deras marknadsföring utspelade sig främst på instagram där de snabbt fick en stor skara följare. Framgången kom från att följa tillbaka och visa intresse för andra UF-företag. Vilket även resulterade i höga försäljningssiffror.

Försäljningen har gått bra och vi slog vår försäljningsbudget det första månaderna, då det flesta behöver hålla huvudet varmt!” berättar tjejerna.

Med rådande situation och varmare årstider så har försäljningen minskat för Kungsbackaföretaget. Men Nathalie, Klara, Matilda, Ella och Wilma ser tillbaka på året som ett framgångsrikt år med både med och motgångar. Med starka personligheter har stor vikt lagts på att tydligt fördela ansvaret mellan medlemmarna och samtidigt jobba tillsammans framåt trots lite konflikter ibland. Stor vikt har lagts på samarbete för att företaget ska kunna fungera och de ser tillbaka på året som väldigt roligt och lärorikt.

Det roligaste har varit att driva själva UF-företaget för man kommer väldigt nära att driva ett riktigt företag och komma in i vuxenlivet på ett sätt. Vilket vi alla kommer ha nytta av senare i livet.” Avslutar Original Wear UF

UF-året lider mot sitt slut och Original Wear UF kommer att avvecklas och samarbetet med Grunde Bois kommer att avslutas. Men detta är troligen inte det sista ni ser av dessa fem tjejerna. Vem vet vilket företag som startas upp i framtiden.

 

Kom i kontakt med företaget här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.