Hem / Nyheter & Event / Halland / PostLove UF blev deras första egna företag men troligen inte deras sista.

PostLove UF blev deras första egna företag men troligen inte deras sista.

Intresset för att starta eget företag fanns redan sedan innan. Nu har Isabelle, Catharina och Linnéa fått testa på hur det är att driva ett eget företag. PostLove UF blev tjejernas första företag och troligen är det inte deras sista.

Egendesignade traditionella kort för olika speciella tillfällen blev Isabelle Turner, Catharina Olsson och Linnéa Gustafssons affärsidé. Idén blev startskottet för de tre tjejernas entreprenörskapsresa. De såg möjligheten att vara med om en hel produktionskedja under UF-året och skapade egentillverkade kort för födelsedagar, alla hjärtans dag, jul osv.

Produkten i sig är ingen nyhet på marknaden men att få starta ett eget företag har varit en helt ny upplevelse. Isabelle, Catharina och Linnéa beskriver UF-året med många olika lärdomar, tankar och erfarenheter men alla tre trycker framförallt på att det har varit otroligt roligt.

”Det som har varit roligast med att driva vårt UF-företag har varit att vi har gått igenom de här erfarenheterna tillsammans och fått med oss fantastiska lärdomar och erfarenheter till framtiden” Förklarar tjejerna som går på Elof Lindälvs gymnasieskola i Kungsbacka.

En styrka för PostLove UF har varit det starka teamet. Med fokus på ett öppet klimat och samarbete har teamet kunnat arbeta sig igenom motgångar och hittat nya lösningar. Något som de verkligen tar med sig i sitt fortsatta företagande i framtiden. Stödet från kunder, riskkapitalister, familjen och UF-läraren har också varit stort vilket har ökat tjejernas motivation.

I Isabelle, Catharina och Linnéas framtida företag kommer mer fokus ligga på att hitta fler säljtillfällen och effektivisera marknadsföringen. Viktiga lärdomar som de tar med sig i nästa företag som de kommer starta. Detta är verkligen inte det sista företagsvärlden kommer att höra om dessa tjejerna. Frågan är bara när?

Kom i kontakt med tjejerna här: 

https://www.instagram.com/postloveuf/?hl=sv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.