Hem / Nyheter & Event / Halland / SafeBox UFs affärsidé är helt rätt i tiden

SafeBox UFs affärsidé är helt rätt i tiden

Företag varslar, anställda permitteras och småföretagen kämpar för att kunna fortsätta med sin verksamhet i dessa svåra tider. Men i krissituationer som denna så är det ändå vissa företag som det går bra för. Företag som säljer handsprit, apotek, livsmedel på nätet och SafeBox UF.

Kraftiga oväder, strömavbrott och pandemi, människan har fått stå ut med en del det senaste året. Händelser som vi inte kan styra men som drabbar oss hårt. Vem vet vilka faror som lurar i framtiden? MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) skickade för en tid sedan ut en broschyr ”När krisen eller kriget kommer” till ca 5 miljoner hushåll i Sverige. Det var då idén till SafeBox UF grundades.

I broschyren uppmanades man att förbereda hemmet ifall krissituationer uppstår i framtiden. SafeBox UF reder ut alla frågetecken som finns kring vad man faktiskt ska se till att ha hemma genom att erbjuda en färdig krisbox med alla förnödenheter som behövs vid en krissituation!

”Medan det går sakta för många andra företag inom näringslivet så är vi nog ett utav de få företag som faktiskt går riktigt bra för i tider som dessa” Berättar de fyra grundarna till SafeBox UF som läser ekonomiprogrammet på Peder Skrivares skola i Varberg. Det är självklart inte bra på flera olika plan fortsätter de men ur företagets perspektiv är det ypperligt.

Det finns alltid två sidor av ett mynt förklarar SafeBox UF. Att det uppstår kriser gynnar deras företag då försäljningen av krisboxar ökar och UF-året har gått bra för företaget. Men de vill självklart inte väcka oro, de vill hjälp och beskydda. Svårast har dock varit att marknadsföra deras produkt men diverse oväder och strömavbrott har gynnat försäljningen.

I dessa Corona-tider så går försäljningen bättre än någonsin och svårigheterna för de fyra UF-företagarna har blivit att hålla ett stadigt lager. Många vill säkra upp hemma med en krisbox och flera intressenter har hört av sig med förfrågan på att bli distributörer åt företaget, vilket är ett fantastiskt resultat. Corona-tider eller inte samhället kommer fortsätta att tampas med olika kriser och oavsett om det handlar om krig eller klimatförändringar kommer alla känna sig säkra med en SafeBox i sitt hem.

”Målet är just nu att få ut så många lådor som möjligt, så att fler människor känner sig beredda inför en potentiell karantän, vilket är mycket aktuellt.” Avslutar SafeBox UF

Kom i kontakt med UF-företaget här:

https://www.instagram.com/safeboxuf/?hl=sv

https://www.safeboxuf.com/

Alexander Nilsson, Elias Johansson, Maja Nakamura, Vilma Johansson Rosengren
Alexander Nilsson, Elias Johansson, Maja Nakamura, Vilma Johansson Rosengren grundarna av SafeBox UF
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.