Hem / Nyheter & Event / Halland / Sia Glassutmaning

Sia Glassutmaning

Årets vinnare i Sia Glassutmaningen är korad!

Sia Glass arbetar aktivt med att öka återvinningen av deras glassförpackningar. I tävlingsform gav de grundskoleelever i Halland uppdraget att komma på lösningar för att få fler att återvinna deras glassförpackningar.

På torsdagen överraskade representanter från Sia Glass och Ung Företagsamhet klass 8A på Toråsskolan i Vallda, och meddelade att deras bidrag vunnit tävlingen. Motiveringen till vinsten var:

”Vi på SIA Glass blev imponerade av hur ni tänkt på hållbarhet hela vägen – från kommunikationen till slutsteget; återvinningen av burken. Genom att använda sig av streckkoden på burken krävs inte ny design på burken (hållbart!) och gör det enkelt för konsumenten. Att ert förslag dessutom motiverar fler att återvinna för att de tjänar något på det (utöver en mer hållbar värld 😊) är ett smart sätt att få fler att ta sig tid att återvinna. Slutligen vill vi berömma produktionen av filmen ni skickade in – mycket välgjord och kommunicerar tydligt både utmaningen och lösningen.”

Priset var en glassfest för hela klassen, och eftermiddagen bjöd en överlycklig klass på mängder av glass med tillbehör.

Klassens mentorer Hanna Engborg och Maria Jonsson berättade varmt om hur engagerat och kreativt eleverna har arbetat med att lösa uppgiften till utmaningen.

Eleverna fick berätta om hur de upplevde att arbeta med uppgiften och svarade ”Detta var en rolig uppgift som fick oss i klassen att komma närmare varandra”, ”Vi arbetade hårt och till slut blev vi överraskade med glass i stora mängder”, ”Den här uppgiften fick vår klass att tänka kreativt”, ”Det var kul att vara kreativ och jobba tillsammans i klassen”, ”Vi hade kul och skrattade mycket”.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.