Hem / Nyheter & Event / Halland / Taco-Utmaningen 2023!

Taco-Utmaningen 2023!

Under föregående veckan var de äntligen dags för den stora finalen av Taco-Utmaningen 2023!

Under 3 månader har eleverna i årskurs 6 på Kullaviksskolan i Kungsbacka arbetat med ett projekt tillsammans med Ung Företagsamhet i samarbete med Paulig, som äger varumärket Santa Maria. 

För att förbereda eleverna inför deras utmaning har de arbetat med Ung Företagsamhets läromedel "Se möjligheterna". Här har eleverna fått lära sig om vad en entreprenör är och sedan sätta sina entreprenöriella egenskaper på prov genom olika övningar där de fått lära känna sig själva och utveckla sin förmåga att se behov och finna lösningar. Läromedlet tränar eleverna i att komma på nya idéer och tro på sin förmåga, vilket förberedde dem väl inför utmaningen signerad Santa Maria: "Hur blir Tacos en ännu större matsvinnshjälte?"

Alla 73 elever i årskurs 6 på Kullaviksskolan har under ett flertal tillfällen experimenterat i hemkunskapsköket, där de i grupper fått komma på kreativa lösningar på utmaningen. Eleverna har sedan röstat fram de 10 bästa rätterna, som under föregående vecka fick möta juryn från Paulig.

Vid mötet med juryn fick eleverna presentera sina rätter och berätta hur de tänkt när de skapat rätten. Det fanns många bra bidrag vilket resulterade i en svår överläggning för juryn. Slutligen kunde de enas om en vinnare, vilket blev "Quesadilla Pancake".

För den vinnande gruppen väntar nu ett spännande studiebesök på Paulig!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.