Hem / Nyheter & Event / Halland / Udda strumpor blir ett minne blott
Veckans UF, Cleanline UF

Udda strumpor blir ett minne blott

”Att tvättmaskinen äter upp strumporna” Är nog något många har uttryckt sig när tvätten ska sorteras. Alltid är det någon strumpa som är udda trots att alla par var kompletta före tvätten. Detta blev vardagsproblemet som skapade Cleanline UF.

”Cleanlines tvätt och sorteringslina för strumpor är visserligen en liten och enkel produkt men – den skapar stor avlastning i familjens vardag. Vi utrotar udda strumpor” Så lyder Cleanline UFs affärsidé.

Allt började under ”tvätt tisdag” när Ludwig Lundin, säljare på Cleanline UF, skulle sortera familjens alla strumpor. Ett tidskrävande moment som Ludvig valde att göra en förändring kring. Cleanline UF och idén till sorteringslinan skapades.

Mycket fokus under året har legat på de tävlingarna som finns och det har gett resultat. I vintras fick Ludwig Lundin, Eric Kelly, Jacob Olsson, Oscar Norrman och Simon Lundqvist ta emot priset för Årets Affärsplan i Halland. Ett pris som blev en morot för allt hårt arbete.

”Vi lade ner väldigt mycket tid på affärsplanen så det kändes riktigt bra att få ta emot priset för årets affärsplan som ett bevis på att vi har gjort ett bra jobb” Förklarar de fem killarna som läser ekonomiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium.

Målet är att ta hem priset i Årets UF-företag samt årets Hantverkare och trots omständigheterna som råder så är motivationen hög hos alla medlemmarna. Trots inställd UF-mässa och 100 produkter i lager så ser killarna att deras produkt gifter sig bra med hygien och tvätten i hushållen kommer aldrig att försvinna.

UF-året har gett både med och motgång berättar killarna. Men de ser tillbaka på året som en fantastisk möjlighet. De fick lära sig tidigt att saker oftast tar längre tid än man tror och hur viktigt det är att planera sin tid. Genom att de fick denna lärdomen tidigt i processen har de kunnat arbeta effektivare och mer produktivt vilket har resulterat till goda resultat i företaget.

”Det som blev roligast då, det är hela UF-processen, att få lära sig och driva ett eget företag med sina närmsta vänner.” Förklarar Cleanline UF.

Att ha gemensamma mål har förbättrat sammabetet avsevärt och killarna har fått möjlighet under året att träffa nya människor och fått mer kunskap om affärsvärlden.

Nu satsar killarna på den slutgiltiga försäljningen som de hoppas på blir bra trots dagens utmaningar. Fokuset ligger även på de tävlingarna som ännu inte har avgjorts, vem vet kanske det är Cleanline UF som blir Årets UF-företag i Halland?

Om UF-företaget kommer att fortsätta vidare är ännu ett frågetecken.

”Vi har alla haft tankarna att bolagisera företaget men det återstår och ser hur det kommer går för oss under resten av våren innan beslut tas, men självklart är det ett gemensamt mål” Avslutar Cleanline UF.  

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.