Hem / Nyheter & Event / Halland / UF under timmen

UF under timmen

Förra veckan var vi tillsammans med Unite Academys Jon Skoglund på Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg för att introducera Ung Företagsamhets koncept ”UF under timmen”. Syftet med konceptet är att ge framtida UF-företagare en inblick i hur man startar och driver ett UF-företag.

Den här gången kom turen till eleverna på ekonomiprogrammet. På mindre än en timme skulle de i grupper ta fram en affärsidé, ett företagsnamn, en målgrupp, en slogan och till sist en pitch – allt under ledning av Per Söderberg från Ung Företagsamhet Halland. 

När timmen var över fick eleverna presentera sin affärsidé för Per, som i sin tur skulle utse en vinnare. Det var inte ett lätt uppdrag… Till slut kunde Remade UF titulera sig som vinnare! Deras affärsidé var att återanvända gamla jeans för att skapa datorfodral, plånböcker och väskor.

”Det roligaste har varit att få dela med sig av sina idéer och få vara kreativ” – säger Elina, elev på Drottning Blankas Gymnasieskola.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.