Hem / Nyheter & Event / Halland / Vår alumn är vinnare till en av Europas största innovationstävlingar!

Vår alumn är vinnare till en av Europas största innovationstävlingar!

Under tisdagskvällen stod det klart att vår UF alumn Jonatan Persson står som vinnare till en av Europas största innovationstävlingar, Start Up for climate! I priset vinner de bästa idéerna med störst klimatnytta.

"Det var väldigt stort att få ta emot priset, speciellt med tanke på att de andra finalisterna var stora teknikbolag som jag själv ser upp till." - Säger Jonatan Persson, VD och grundare till Helios Innovations. 

Jonatan är VD och grundare till Helios Innovations som för några år sedan startade som ett UF-företag. Han har sedan starten av Helios Innovations utvecklat en ny avsaltningsteknik som kan rena havsvatten med hjälp av restvärme från tunga industrier. 

"Prisbeloppet var väldigt stort. Det var rekord på hur stort pris Helios fått. Detta kommer bidra till mer resurser och möjlighet för oss att utvecklas vidare och växa ännu mer." - Fortsätter Jonatan Persson.

Stort grattis Jonatan! Och tack till alla våra partners som investerar i Ung Företagsamhet så att vi kan få fler som Jonatan i framtiden.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.