Hem / Nyheter & Event / Halland / Var klimatsmart. Skippa bomullspadsen!

Var klimatsmart. Skippa bomullspadsen!

Senast 2021 förbjuds engångsbestick, tallrikar, sugrör, bomullspinnar och ballongpinnar i plast inom EU. En lag med mål att minska klimatpåverkan och nedskräpningen samt fokusera på hållbara alternativ. Cotton Think UF har tagit detta till en ny nivå och vill minska användandet av bomull närmare bestämt bomullspads.

Genom att sy ihop två olika slags tyger för ett bredare användningsområde erbjuder Cotton Think UF ett alternativ till bomullpads. Idén startade hos produktionsansvariga i UF-företaget som reflekterade kring problemet med användandet av engångsartiklar och hur man kunde komma på ett nytt återanvändningsbart alternativ. Resultatet blev miljövänligare pads som tillverkas förhand av produktansvariga Ellen Jerresand.

De tre tjejerna bakom Cotton Think UF från Elof Lindälvs gymnasium vill se en förändring i folks vardagsvanor kring användandet av engångsartiklar. Men tjejerna har haft en del svårigheter kring att få kunderna att tänka på samma sätt.

- Våran främsta svårighet har varit att få kunderna att vilja tänka hållbart och långsiktigt, inte bara ekonomiskt förklarar Cotton Think UF.

Men det är inget som hindrar dessa tre entreprenörerna. Målsättningen för tjejerna är att kunna i framtiden utöka sortimentet med andra typer av varor som kan vara ett alternativ till engångsartiklar. De ser att det finns en marknad för det och att det kommer behövas nya alternativ i den omställningen som har startat.

Kom i kontakt med företaget här: https://www.instagram.com/cottonthinkuf/?hl=sv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.