Hem / Nyheter & Event / Halland / Varenda sekund jag jobbar med UF är min dopaminnivå högst upp på skalan
Eco outfit UF

Varenda sekund jag jobbar med UF är min dopaminnivå högst upp på skalan

Att driva UF-företag kopplas ofta kring just företagandet och att man ska tjäna pengar. Självklart är det en del av utbildningen men det är verkligen inte allt. UF-företagande utvecklar eleverna och ger dem erfarenheter de troligtvis inte skulle fått i skolan. Oftast hittar de nya sidor av sig själva och insikter som följer med dem ut i arbetslivet. Amir såg chansen med UF-företagandet att kunna göra lite mer för klimatet än vad han gjorde innan. UF blev en ny dörr som öppnades för honom, full med drivkraft och glädje.

”UF lektionerna känns som 5 minuter och den sköna känslan och energin jag har i kroppen nu vill jag ha med hela livet” Berättar Amir som driver UF företaget ECO OUTFIT UF.

UF året har bara varit igång i några månader men ändå har Amir mött både framgångar och motgångar. Han har träffat nya människor, nya vänner, fått ett större kontaktnät och han är inte lika feg längre förklarar Amir. Som UF-företagare har Amir börjat våga ta egna beslut och prata med personer han aldrig mött innan. Vilket är ett stort steg för honom. Han har vågat gå runt och fråga hela 10 klädföretag i Halmstad för att låna skyltdockor men endast 2 sa ja. Att bli nekad är tufft men det viktigaste är att se lärdomarna av det.

Amir läser tredjeåret på Naturprogrammet på Kattegattgymnasiet, under dessa 3 år har han lärt sig enormt mycket om planeten och om klimatproblemen som bara växer. Han bestämde sig tidigt att han ville leva så hållbart som möjligt. Men kände sig som att han var ”ett sandkorn på en oändlig stor strand”. När Amir fick chansen att starta ett UF-företag bestämde han sig för att nu kan han göra en större skillnad för klimatet.

Hans UF-företag ECO OUTFIT UF vill inspirera och uppmuntra folk att köpa second hand istället för nya kläder. Tanken är att kläderna ska säljas på en egengjord hemsida samt på marknader. Han har skapat ett företag som både hjälper dem som har svårt med ekonomin och som hjälper planeten.

”Det här var min dröm att driva mitt eget företag och jag kan inte tro att jag det är inte en dröm längre” Avslutar Amir.

Kom i kontakt med företaget och läs mer här https://ungforetagsamhet.se/eco-outfit-uf

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.