Hem / Nyheter & Event / Halland / Vi älskar det praktiska arbetet och all frihet som kommer med denna kursen
Varbergssupporter UF

Vi älskar det praktiska arbetet och all frihet som kommer med denna kursen

Varbergssupporter UF förenar idrottsvarberg med en gemensam supportertröja för de olika elitidrotterna som finns i Varberg. Det binder inte bara samman idrotterna och klubbarna utan även Varberg som stad.

Fem idrottsintresserade killar i Varberg insåg hur få som faktiskt bär idrottsföreningarnas logga och färger på matcher. Något som de sedan tog med sig när det var dags att starta deras UF-företag på ekonomiprogrammet på Peder Skrivares skola. De ville skapa en större gemenskap under matcher samt mellan Varbergs olika elitklubbar.

UF-året har gått i raketfart för killarna, idag står de på alla matcher i Varberg som deras klubbar spelar, på andra evenemang i Varberg som t ex torgdagar och även klubbarna som killarna samarbetar med marknadsför supportertröjan. De är nu väl etablerade i Varberg och Varbergssupporter UF har fått uppmärksamhet av både lokala tidningar och kända Varbergare.

”Det roligaste har varit att idén har blivit verklighet och att vi faktiskt kan tjäna pengar på de” Berättar killarna.

Drömmen för många av dem är att driva eget i framtiden och detta året tycker de är extremt lärorikt för dem.

Halva det ekonomiska målet är nått och idag hittar du även hoodies i sortimentet. Fokuset ligger nu på mässan med målet är siktat på att ta sig till SM. Samtidigt vill killarna sprida sitt företag utanför Varbergs gränser och fortsätta driva företaget efter gymnasiet. Vem vet kanske det dyker upp en ”Falkenbergströja” i framtiden?   

Läs mer och kom i kontakt med Varbergssupporter UF här:

https://www.varbergssupporteruf.com.se/

https://www.facebook.com/varbergssupporteruf/

https://www.instagram.com/varbergssupporteruf/?hl=sv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.