Hem / Nyheter & Event / Halland / Vi försöker att inte fokusera på själva problemet utan hur vi kan lösa det
The good life UF

Vi försöker att inte fokusera på själva problemet utan hur vi kan lösa det

The Good Life UF producerar proteinbars med utvalda ekologiska, närproducerade och naturliga råvaror för att kroppen ska må bra. UF-året ger många roliga stunder men även en del utmaningar – där man får våga testa, tänka om och testa igen, något som The Good Life UF verkligen har fått uppleva!

På Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka hittar du The Good Life UF som består av Alexander, Alexandra, Louise, Edvin och Filip från Handel och administrationsprogrammet. De erbjuder egentillverkade proteinbars för de som vill äta nyttigt, ekologiskt och hållbart. Något som är helt rätt i tiden och det har även medlemmarna märkt.

”Idag får vi in så många beställningar via facebook att vi knappt hinner svar” berättar VDn Edvin.

The Good Life UF är nämligen med i facebookgruppen Reko-ring Kungsbacka där Kungsbackabor kan handla närproducerat. Genom att lägga ut en annons och få in beställningar kan UF-företaget minska matsvinnet och endast producera precis så mycket om behövs.

”I början gjorde vi stora mängder av bars och de håller inte hur länge som helst, därför är det bra nu att vi inte behöver slänga något” förklarar Alexandra som är marknadsföringsansvarig.

Tankarna är dock alltid i The Good Life UF att produktionen ska vara hållbar igenom hela kedjan. Om det blir över bars efter ett fysiskt säljtillfälle så går de runt på skolan för att försöka sälja det resterande lagret. Råvarorna köps in av lokala producenter med stort ekologiskt utbud. Proteinbarsen bakas sedan i skolans restaurangkök och förpackas sedan i cellofanpåsar.

Samtidigt bollar alltid företagarna idéer på hur de kan utveckla sin idé, vid jul kunde man t ex handla proteinbars med apelsinskal som en ”juledition” och det testades även att ha vaxpapper istället för plastpåsar som förpackning men det gav negativ effekt på försäljningen.

”Vi tror att kunderna vill se vad de köper så då bestämde vi oss för att behålla cellofanpåsarna” beskriver Louise.

UF-året har redan nu givit både positiva stunder och utmaningar. Men att säga vad som har varit roligast än så länge var svårt. Det är ju så mycket som är roligt när man arbetar med UF! Att sälja, baka och arbeta med sociala medier är superkul. Något som är en utmaning är att kunna samarbeta i grupp med olika viljor.

”Vi försöker alltid att inte fokusera på själva problemet utan hur vi kan lösa det och peppa varandra när det har känts lite segt” berättar Alexander.

I förra veckan tävlade The Good Life UF i första kvalet för tävlingen Årets UF-företag. Något som var en helt ny situation att få träff en jury och presentera. Men trots att det var nervöst och spännande innan var känslan väldigt skön efteråt.

Nu taggar de fem UF-företagarna för Entreprenörskap på riktigt mässan den 11 mars då de ska ställa ut och sälja sina proteinbars i Halmstad Arena. De hoppas samtidigt på att kamma hem lite priser i de olika tävlingarna som finns!

Att det är roligare och bättre att tävla i så många tävlingar som möjligt är alla i The Good Life UF överens om!

Kom i kontakt med UF-företaget här:

https://www.facebook.com/Thegoodlifeuf-105285234255266/

https://www.instagram.com/thegoodlife.uf/?hl=sv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.