Hem / Nyheter & Event / Halland / Vi ger begagnade kläder ett nytt utseende

Vi ger begagnade kläder ett nytt utseende

2nddesign UF gör att du kan använda dina kläder om och om igen trots att du har tröttnat på dem. Genom att samla in kläder som annars skulle ha slängts sluter 2nddesign UF cirkeln och ger kläderna ett nytt utseende.

Hållbara affärsidéer är ett måste i dagens samhälle om vi ska klara de omställningarna som behövs för klimatet. 2nddesign UF vill värna om miljön och vill minska överkonsumtionen, de använder sig av begagnade kläder och stylar om dem med olika tekniker så det skapas helt nya plagg. Vem vill inte ha ett par jeans med schackrutiga fickor?

Processen går till som följande. Kläderna samlas in och kontrolleras så de har en potential att kunna designas om. Kläderna tvättas i miljövänligt tvättmedel och sedan börjar de 3 tjejerna från Drottning Blanka Kungsbacka att bolla idéer på en ny design för klädesplagget. Därefter åker saxen och färgerna fram!

”Vi tror att denna affärsidén är viktig med den miljökrisen som råder och problemet med överkonsumtion” förklarar 2nddesign UF

Med så stort fokus på miljöfrågan idag vill tjejerna få fler att tänka till och faktiskt göra skillnad. Genom att fler väljer second hand minskar produktionen av kläder. För att tillverka ett par jeans krävs ca 10 000 liter vatten från bomullsbuske till färdiga jeans. Vatten som definitivt skulle kunna gå till något MYCKET viktigare! Berättar 2nddesign UF.

Du kommer kunna hitta 2nddesign UF på Entreprenörskap på riktigt den 11 mars på Halmstad Arena! Kom dit och se företagets hela sortiment på begagnade klädesplagg med en helt ny look!

Läs mer och kom i kontakt med tjejerna här:

https://www.instagram.com/2nddesignuf/?hl=sv

https://ungforetagsamhet.se/company/2nddesign-uf

2nddesign UF2nddesign UF

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.