Hem / Nyheter & Event / Halland / Vi hoppas på att få givande kunskaper inför framtiden under vårt UF-år

Vi hoppas på att få givande kunskaper inför framtiden under vårt UF-år

Tänk dig själv att du har börjat studera i en annan stad. Du flyttar hemifrån för första gången och plötsligt får du uppleva alla vardagsrutiner som sker i ett hushåll. Tvätta, städa och laga mat. Just det där sista ” att laga mat” känns svårt och blir lätt enformigt, varför är det så svårt att komma på vad man ska laga? Saken blir inte lättare när budgeten dessutom ska hållas låg.

Därför finns Studentkassen UF för dig som är student! Hela idén kom de fem killarna från Aspero idrottsgymnasiet på genom medlemmen Rasmus som har flyttat hit till Halmstad och bor ensam. Han var frustrerad över hur mycket tid det tog att alltid komma på nya rätter och recept för sina måltider, ett matschema skulle underlätta enormt!  

Denna idén blev sedan verklighet och Studentkassen UF skapades. De har tagit fram en matkasse som är riktad till studenter för att kunna spara tid och pengar på matlagning.

Hösten har gått bra för Studentkassen UF, för stunden snittar de på 11 kassar/vecka. Men det varierar från vecka till vecka. Men självklart ser killarna att UF-företagandet ger dem så mycket mer än att bara få chansen att förverkliga sin idé!

”Det roligaste har varit att ha fått denna möjligheten att få starta ett helt eget företag och bygga upp det från grunden” Förklarar Studentklassen UF.

UF-året brukar ge många roliga upplevelser såsom möten med nya människor samt nya insikter. Men någon gång brukar man som UF-företagare även få uppleva svårigheter. Studentkassen UF har upplevt det svårt att nå ut till studenterna – deras målgrupp. Men de kämpar på för att få fler att se fördelarna med deras matkasse. Självklart hoppas killarna främst på ett lärorikt och givande år där de kan ha roligt tillsammans!

Kom i kontakt med Studentkassen UF här:

https://www.facebook.com/studentkassenuf/

https://www.instagram.com/ufstudentkassen/?hl=sv

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.