Hem / Nyheter & Event / Halland / Vi kombinerar våra intressen med vår affärsidé

Vi kombinerar våra intressen med vår affärsidé

Varför inte göra ditt fritidsintresse till ditt jobb? Tänk att få lägga 8 timmar per dag på något du älskar och brinner för. Oftast brukar det även ge positiva effekter på företagets resultat. Att koppla ihop affärsidén med fritidsintressen har i alla fall JEMO Design UF satsat på.

Moa Lanthman och Jenny Lorick är grundarna av UF-företaget JEMO Design UF. Moa och Jenny går på Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg och valde att satsa på sina fritidsintresse som sin affärsidé.

”Vi båda älskar att fota på vår fritid samt gillar snygga kläder. Så vi kombinerar dem två intressena.” Förklarar Moa och Jenny.

Resultatet blev egendesignade tröjor med tryck av bilder som tjejerna tagit själva. Marknadsföringen sker främst på sociala medier för att nå ut till ungdomar men även vuxna. För stunden försöker även tjejerna hitta någon influenser att samarbeta med.

Men att driva ett företag är inte alltid en dans på rosor. Då Moa och Jenny har tagit fram en helt egen produkt har det varit en lång process kring tillverkning och tryck. Att det är en hel del arbete bakom ett företag förutom produktion har tjejerna också insett. Men nu är de snygga tröjorna färdiga och blickarna riktas mot Entreprenörskap på riktigt mässan den 11 mars där JEMO Design UF hoppas på att vinna tävlingen Årets Monter.

”Eftersom vi går en designlinje på gymnasiet känns det som att vi borde kunna lyckas vinna den tävlingen. Vi vill sticka ut och synas, man ska se direkt vad vi gör i vårt UF-företag när man ser oss” Avslutar Moa och Jenny i JEMO Design UF.

Kom i kontakt med JEMO Design UF här: https://ungforetagsamhet.se/jemo-uf 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.