Hem / Nyheter & Event / Halland / Vi utnyttjar det vi har lärt oss i skolan

Vi utnyttjar det vi har lärt oss i skolan

Dagens husbyggen sker ofta genom färdiga ritningar där man väljer mellan olika standardhusbyggen. I byggbranschen överlag börjar allting med en ritning men att sen kunna föreställa sig resultatet kan vara svårt. Tänk om du skulle kunna få se din ritning som en 3Dminiatyr?

3DCurious UF består av fem killar som alla går Teknikgymnasiet på Falkenbergsgymnasieskola. De utnyttjar sina olikheter och sina kunskaper de har fått i skolan inom CAD. I deras UF-företag ska de göra modeller i 3D för företag i byggbranschen. För att företagen ska kunna få en bättre bild på hur deras ritning kommer att se ut i framtiden. 3DCurious UF kan även hjälpa till med CAD modellering för företagen om det skulle behövas.

Att använda de kunskaperna som killarna hade fått i skolan såg de som en självklarhet när de startade UF-företaget. ”Vi har alltid tänkt att vi ska arbeta med 3D på något sätt” Förklarar killarna i 3DCurious UF. Första uppdraget kom redan i somras och nu är de full igång.

Målen är höga för UF-året. Målet är att omsätta minst 30 000 kr och de ska delta på alla tävlingar som passar deras affärsidé. Killarna vill utmana sig själva och även utveckla sig personligt.

” Vi anser att all erfarenhet är erfarenhet även om den är dålig så får man ut något av de” Avslutar 3DCuriuos UF.

Vill du komma kontakt med 3DCurious UF hittar du dem här https://ungforetagsamhet.se/3dcurious-uf

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.