Hem / Nyheter & Event / Halland / Vi vill ersätta plastfolie med en smart och praktisk produkt för att få fler att gemensamt göra en förändring för miljön

Vi vill ersätta plastfolie med en smart och praktisk produkt för att få fler att gemensamt göra en förändring för miljön

I dagens samhälle består mycket av det vi använder av någon form av plast. Plast som tyvärr i många fall slängs i naturen och i haven, vilket skadar djuren och miljön. För att gå mot en mer hållbara och klimatsmart livsstil behöver vi ställa om och minska vår plastkonsumtion. Det är därför du ska byta ut din plastfolie mot en Beewrap!

Bipack UF är UF-företaget som du kan hitta i Varberg på Peder Skrivares skola. Företaget drivs av fem killar som alla läser ekonomiprogrammet. Redan vid starten av UF-året bestämde sig killarna för att försöka hitta en ersättningsprodukt till just plast.

”Vi insåg ganska snabbt från vår egna vardag att man använder mycket plastfolie då man inte på ett enkelt sätt kan återanvända det” Förklarar Bipack UF

Efter en tids letande efter det optimala tyget och den rätta mängden bivax var äntligen produkten färdig.

Lösningen blev egengjorda Beewraps. Återanvänt bomullstyg doppat i analyserat bivax som funkar precis som plastfolie bara det att du kan återanvända det, smidigt och miljövänligt.

” Vi tror att detta året kommer att vara ett år fullt av utmaningar, men vi kommer även samla på oss kunskap, idéer samt en mängd erfarenhet om hur det är att driva ett företag och att arbeta i grupp.” Säger förväntansfulla killar.

Bipack har ett mål och det är att på ett enkelt sätt bidra till miljön och ett hållbart samhälle. Genom att ersätta plastfolie med en smart och praktisk produkt.

”Vi vill få andra på samma tankar för att gemensamt göra en förändring” Avslutar Bipack UF.

Läs mer och kom i kontakt med Bipack UF här: https://ungforetagsamhet.se/bipack-uf

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.