Hem / Nyheter & Event / Halland / Vi vill styrka våra kvinnor, konfrontera motgångar och visa att vi, tre unga tjejer kan uppnå vad som helst, bara vi vill det. #wearitforher
Cara UF

Vi vill styrka våra kvinnor, konfrontera motgångar och visa att vi, tre unga tjejer kan uppnå vad som helst, bara vi vill det. #wearitforher

Med fokus på deras egna personliga drivkraft för jämställdhet och kvinnors rätt i samhället har CARA UF tagit fram ett personligt och unikt smycke, med en värdefull historia bakom. Produkten tillverkas för hand av tre drivna tjejer från Osbecksgymnasiet i Laholm och deras främsta mål under UF-året är att nå ut med sitt budskap.

Året är 2019 men ändå har inte kvinnor rättigheter likvärda männen anser Hilda, Elisabeth och Wilma, personerna bakom CARA UF. Därför bestämde sig tjejerna i början av UF-året att deras UF-företag skulle ha fokus på social hållbarhet och att lyfta kvinnor. Tankarna började vid t-shirts med feministiska tryck men när de tänkte igenom idén igen bestämde de sig för halsband med berlocker med feministiska motiv.  

Halsbanden tillverkas av tjejerna själva och de olika motiven på berlockerna graveras in vilket gör att varje halsband är unikt. ”Varje berlock blir unik, precis som varje kvinna. Alla unika men alla lika vackra” förklarar Elisabeth Roos Lindell VD i CARA UF.

Halsbandet

Men det unika med halsbanden slutar inte där. Bakom varje berlock finns en historia. En story om en kvinna som har en historia bakom sig av nedvärdering och förtryck utav samhället. Historier som ska öka halsbandets budskap ännu mer och till varje smycke får du hem en berättelse kopplad till smycket.

CARA UF vill nå så många som möjligt med sitt budskap samt tävla och ställa ut på mässor för att uppmärksamma och sälja sina smycken. Men den största vinsten för deras år är den sociala vinsten. Den sociala vinsten i att kunna uppmärksamma ett samhällsproblem och skapa medvetenhet. Med #wearitforher vill de visa att du aldrig är ensam och tillsammans kan vi göra skillnad. 

VIll du komma i kontakt med CARA UF hittar du dem här: https://ungforetagsamhet.se/cara-uf 

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.