Idéer som gör det möjligt

Besöksadress: Hästgatan 24

Välkommen!

Här berättar vi mer om vad Idéer som gör det möjligt är för något.

Är du grundskolepedagog och önskar ytterligare information ber vi dig registrera dig på vår hemsida, såklart kostar det inget. Där får du dessutom tillgång till mängder av kom-igång-material, fritt för dig att ladda ner och börja använda. 

Idéer som gör det möjligt

Idéer som gör det möjligt är en övning från UF där eleverna får träna sina entreprenöriella förmågor som innovatörer. VT 2022 erbjuder UF Gotland ett komprimerat upplägg där ni arbetar med övningen i klassrummet och får möjlighet att medverka under en gemensam utställningsdag i maj. Det är även möjligt för eleverna att tävla med sina idéer.

Kan man producera miljövänlig el i fattiga byar? Hur kan man hindra delfiner från att fastna i fiskenät? Och finns det egentligen ett sätt att få människor att vara snällare mot varandra? Detta och mycket mer utforskar eleverna genom Idéer som gör det möjligt! 

Idéer som gör det möjligt stämmer överens med flera delar i centralt innehåll i t ex svenska, NO och SO. Det passar också väl in i skolans övergripande mål och uppdrag så eleverna utvecklar sina entreprenöriella förmågor och arbetar ämnesövergripande. Du hittar både elevhäfte, lärarhandledning och ett planeringsverktyg för läroplanskopplingar i inloggat läge.

Kontaktperson

Fia Sjö Svensson
tf Regionchef, Gotland
Kontakta mig om:
Om du är UF-företagare eller UF-lärare och har frågor om UF-företagande.