Hem / Nyheter & Event / Jämtland / Fullt fokus i åk 7 på Storsjöskolan

Fullt fokus i åk 7 på Storsjöskolan

På Storsjöskolan i Odensala hade man i årskurs 7 en hel dag tillägnad åt “Idéer som gör det möjligt”. En dag som enligt läraren Lena Bäckman kännetecknades av sprudlande kreativitet, samarbeten och lösningsförmåga.  

“Det var den roligaste dagen på hela terminen”, berättade Lena som höll i den här dagen med klass 7B. Projektdagen började med att UF-företagen TeachMe UF och Mark1 UF från Jämtlands Gymnasium Wargentin kopplade upp digitalt i klassrummet för att berätta om deras affärsidéer och hela deras UF-resa. Detta satte tankarna igång hos eleverna, och när de därefter påbörjade en ordlek som gick ut på att spåna fram nya produkter eller tjänster som skulle kunna skapas med utgångspunkt från de 2 orden som de blev tilldelade - så var fokuset ett faktum.  

“Jag har aldrig sett dem jobba så bra. Kreativiteten slukade upp dem totalt”, beskriver Lena. När grupperna kommit på deras nya innovativa produkt/tjänst så började arbetet runt den:  -Vilka är det som kommer att vilja köpa den här produkten? Varför kommer dem att vilja köpa den? Var ska vi sälja den? Vad ska den kosta, och varför? Därefter skapades affischer och slogans.  

Projektet kunde totalt räkna in åtminstone 3 ämnen: Teknik, bild och svenska. I klassrummet var alla delaktiga i processen, och även de blygaste tog plats. Några elever ur 7B berättar att det roligaste med dagen var att man fick vara så kreativ.  

“Man såg hur kreativiteten bubblade i grupperna. Hur de hela tiden kom på nya finesser med sina produkter.”, beskrev Lena och berättade att eleverna inte ens ville ta rast.  

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.